Τρίτη, 30 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών: Πρωτιά με άνεση για Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία

Σαφές προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης μοιάζει να “κλειδώνει” τη δεύτερη θέση, χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί μία έκπληξη από την τρίτη, για την ώρα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Τα exit poll επιβεβαιώνονται, καθώς στο 42,77% της ενσωμάτωσης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με σχεδόν διπλάσια διαφορά του δεύτερου Γιάννη Ιωαννίδη. Στην τρίτη θέση η Δέσπονα Χαραλαμπίδου, που αν και φερόταν να δίνει μάχη για τον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μείνει 7 μονάδες πίσω από τη δεύτερη θέση. Δείτε αναλυτικά…

Στα exit poll η εικόνα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η εξής: ο Απ. Τζιτζικώστας πρώτος με 35,1%, ο Γιάννης Ιωαννίδης δεύτερος με 16% και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου τρίτη με 15,6%.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, αργά το βράδυ της Κυριακής εξέφρασε την εκτίμηση ότι στον πρώτο γύρο οι πολίτες ψήφισαν τιμωρητικά κι αυτό αδίκησε την παράταξη του, ενώ στον δεύτερο πιστεύει πως θα ψηφίσουν τον καταλληλότερο περιφερειάρχη.

“Σήμερα (σ.σ. χθες) ο κόσμος ψήφισε τιμωρητικά. Ήθελε να στείλει μηνύματα στην κυβέρνηση, στην Αθήνα, σε εμάς. Πως ό,τι πόνο είχε όλο αυτό το διάστημα, στερήσεις, τη σκληρή λιτότητα και τα μνημόνια, τον έβγαλε με την ψήφο του. Αυτή η κατάσταση μας αδίκησε και ευνόησε άλλους, οι οποίοι το έχουν παίξει μέχρι τώρα υπερκομματικοί και ανεξάρτητοι κι έτσι μένουν εκτός της μανίας αυτής την οποία έδειξε ο λαός”, δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε: “Αυτή η κατάσταση είναι μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η ανάλυση. Το καλό, όμως, είναι ότι την επόμενη Κυριακή ο κόσμος δεν θα κατέβει πάλι να ψηφίσει και να τιμωρήσει, θα κατέβει για να ψηφίσει τον καταλληλότερο περιφερειάρχη. Γι αυτό περιμένουμε την επόμενη Κυριακή. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και θα πολεμήσουμε, από αύριο κιόλας, και θα δείτε τον αγώνα μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ώρα των exit poll – Προηγούνται Δούρου – Σακελλαρίδης – Μώραλης – Ανατροπή των δημοσκοπήσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εντυπώσεις στα exit poll

Εκλογές 2014: Τα επίσημα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Αττικής – Συνεχής ενημέρωση!

Τα πρώτα αποτελέσματα για τον δήμο της Αθήνας – Προηγούνται Καμίνης και Σακελλαρίδης

Exit poll για τον Πειραιά – Προβάδισμα Μώραλη – Ρυθμιστής ο Θ. Δρίτσας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε