Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.
Φέτος, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο ”σφυρί” μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, μαρίνες και λιμάνια
Ενδιαφέρον 11 επενδυτών για μαρίνες Χίου και Πύλου
11 “μνηστήρες” για τις μαρίνες Αλίμου, Νέας Επιδαύρου, Υδρας και Πόρου
Ελληνική ΑΟΖ…με τουρκικές μαρίνες! Θα σωθούμε ή θα …παραδοθούμε;