Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Διεθνής διάσκεψη δωρητών στο Βελιγράδι για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες

Διεθνής διάσκεψη δωρητών στο Βελιγράδι για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες

 Διεθνής διάσκεψη δωρητών για τη συγκέντρωση βοήθειας και την αντιμετώπιση των καταστροφών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και έπληξαν τη Σερβία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η σερβική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την κλίμακα των καταστροφών από τις πλημμύρες προκειμένου να εξεταστούν οι επιλογές παροχής βοήθειας και αποκατάστασης των ζημιών το συντομότερο δυνατό.

Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν επίσης τα περαιτέρω βήματα, που θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση και τους διεθνείς δωρητές είναι αποτελεσματικά συντονισμένες, ώστε να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

Εκπρόσωποι πρεσβειών από 27 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, καθώς και της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του γραφείου του Περιφερειακού Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών και της Γερμανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, θα λάβουν μέρος στη συνάντηση.

Τη συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διοργανώνουν το γραφείο της Υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιας για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, Γιάντρανκα Γιοκσίμοβιτς και η υπηρεσία της σερβικής κυβέρνησης για την ένταξη στην ΕΕ, η οποία συντονίζει τη διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια και είναι επιφορτισμένη με τον καθορισμό των προτεραιοτήτων, όσον αφορά τη διαχείριση της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί στα Βαλκάνια από τις καταστροφικές πλημμύρες

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο πλευρό των Σέρβων!

Σερβία: Πάνω από 6 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό των πλυμμηροπαθών

Συγκλονιστικές εικόνες από τις πλημμύρες σε Βοσνία και Σερβία – “Ξαναχάσαμε τα πάντα, όπως στον πόλεμο”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε