Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: “Μάχη” στο δήμο Αθηναίων! Άλμα Κασιδιάρη που διεκδικεί τη 2η θέση με Σπηλιωτόπουλο, Σακελλαρίδη

Δημοσκόπηση: “Μάχη” στο δήμο Αθηναίων! Άλμα Κασιδιάρη που διεκδικεί τη 2η θέση με Σπηλιωτόπουλο, Σακελλαρίδη

Δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή “Ανατροπή” παρουσιάζει το ενδιαφέρον 2.300 ψηφοφόρων για τις εκλογές, αλλά και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ψηφίσουν. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δήμος Αθηναίων, όπου ο Γιώργος Καμίνης παραμένει πρώτος, αλλά γίνεται “μάχη” τριών υποψηφίων για τη δεύτερη θέση.   

Για την πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα εξής:

Στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης παραμένει πρώτος με 20,8% και ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 12,5%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 10,4%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,3%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,2% και ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 1,2%.

Με δεδομένο ότι Σπηλιωτόπουλος, Σακελλαρίδης και Κασιδιάρης δίνουν “μάχη” για τη δεύτερη θέση, στην περίπτωση του δεύτερου γύρου, η δημοσκόπηση δείχνει τα εξής:

Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το 40,6% έναντι του Άρη Σπηλιωτόπουλου με 32,5%. Μικρότερη είναι η διαφορά του με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς ο Καμίνης είναι πρώτος με 36,1% και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το 32,7%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά των υποψηφίων του β’ γύρου, στην περίπτωση που μαζί με τον Καμίνη περάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το  55,9%, ενώ ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής το 19,4%.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός έχει προβάδισμα με 23,1% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 17,8%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 10,1%, ο Θανάσης Παφίλης με 9,5%, ο Παύλος Χαϊκάλης με 9,5% και ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,1%.

Στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει το 43,6% έναντι 34,4% της Ρένας Δούρου.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Σταύρος Καλαφάτης με 21,2%. Στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, ο Γιάννης Μπουτάρης συγκεντρώνει το 45,1%, ο Σταύρος Καλαφάτης το 31,7%, ενώ το 15,3% απάντησε ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.  

Το ενδιαφέρον για τις εκλογές

Οι ψηφοφόροι των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής ενδιαφέρονται περισσότερο για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές και λιγότερο για τις Περιφερειακές.

Στο δήμο της Αθήνας, το 73,4% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές, για τις δημοτικές εκλογές το ποσοστό είναι 72,3%, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,8% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης το 69% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές,το ποσοστό είναι ίδιο για τις δημοτικές εκλογές, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,1% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Στην Περιφέρεια Αττικής το 67,3% ενδιαφέρεται πολύ για τις Ευρωεκλογές, για τις δημοτικές εκλογές το ποσοστό είναι 73%, ενώ για τις Περιφερειακές εκλογές το 60,6% απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ.

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές να αποτελέσουν δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης: το 38% συμφωνεί, το 57,8% διαφωνεί και το 3,5% δεν απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές 2014: Αύριο στο studio του Newsit από τις 14:00 έως τις 15:00 ο Βύρων Πολύδωρας

Μανώλης Γλέζος στο Νewsit: «Θα είμαι στην ευρωβουλή μόνο για ένα χρόνο» – «Ο Τσίπρας έπρεπε να πάει στο ευρωντιμπέιτ»

Εκλογές 2014: Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το στοίχημα Σαμαρά – H παρέμβαση Καραμανλή

Εκλογές 2014: Νεα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε