Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Αρης Σπηλιωτόπουλος και Απ.Τζιτζικώστας στο Newsit

Εκλογές 2014: Αρης Σπηλιωτόπουλος και Απ.Τζιτζικώστας στο Newsit

Σήμερα ζωντανά στο studio ήταν καλεσμένοι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Επικεφαλής συνδυασμού “Αθήνα Μπορείς” και ο Αποστολος Τζιτζικώστας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Επικεφαλής Συνδυασμού “Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία”.

Ωες κεντροδεξιό προσδιόρισε τον ευατό του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε επίσης ότι δεν τον στηρίζουν επίσημα οι ΑΝΕΛ και απέφυγε να πει ποιόν θα στήριζε αν δεν περνούσε στον β γυρο.
«Είναι υποθετικό το ερώτημα. Εμείς θα είμαστε στον β γυρο και θα κερδίσουμε στις εκλογές», είπε.
Για την σχέση τους με τη ΝΔ είπε ότι δεν τον διόρισε κανείς πουθενά. «Αυτοί που με χαρακτηρίζουν αχάριστο δεν εξηγουν γιατί από τους 50 συμβούλους μου πηραν μόνο τους 5; Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Εκλέχθηκα σε όλες τις θέσεις».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Πιστέψτε με θα ήμουν πολυ αχαριστος αν είχα επιλεξει να κρεμάσω όλους αυτούς τους ανθρωπους για να κυνηγήσω μια πολιτική καρέκλα. Για μενα η ΝΔ είναι ο κόσμος της, είναι οι πολίτες. Κάθε μέρα οι σχέσεις μας γίνονται πιο ισχυρές.»

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να καρπωθεί τη νικη του η ΝΔ γιατί έχει επιλέξει τον υποψήφιό της τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Είπε επίσης ότι έστειλε επιστολή στην Singular και ζήτησε το χρώμα δίπλα στο όνομά του το βράδυ των εκλογών να είναι το λευκό. «Ούτε μπλε, ούτε τίποτα», είπε.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας νωρίτερα στο newsit είπε ότι αν δεν είναι στον β γύρο, δεν θα είναι ούτε ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά ο Καμίνης και ο Σακελλαρίδης.

Αφήνοντας μάλιστα αιχμή για τον κ. Κακλαμάνη είπε ότι:«Οποιαδήποτε χαμένη ψήφος σε μικρούς συνδυασμούς είναι εκείνη που αφαιρεί την άλλη άποψη».

Εγινε μάλιστα πιο αιχμηρός κατηγορώντας τον κ. Κακλαμάνη ότι το ποσοστό που του δίνεται στις δημοσκοπήσεις προέρχεται από την προηγούμενη θητεία του και από το γεγονός ότι φοράει όπως είπε «στηθοσκόπιο».

Εξηγώντας γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής είπε: «Παραιτήθηκα γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω με τον ίδιο τρόπο τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ και κανεναν δισταγμό να τους αντιμετωπίσω».
«Μόνος μου γνωστοποίησα στον Σαμαρά ότι παραιτήθηκα. Πρώτα παραιτήθηκα και μετά του το ανακοίωσα», είπε.
Και πρόσθεσε: «Κάποιοι είναι κουμπωμένοι στα προνόμια και στις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Για την απουσία του απο τα ντιμπέιτ είπε ότι αν τους φωναζαν και τους 13 θα πηγαινε.

Για το αν θα κατέβει ξανά στην κεντρική πολιτική σκηνή, είπε: «Το μυαλό μου είναι μόνο στην Αθήνα», αλλά δεν απάντησε αν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είπε επίσης για το θέμα του τζαμιού ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την χωροθέτησή του και κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι λέει ψέμματα όταν λέει ότι στην επιτροπή για το θέμα αυτό ψήφισε υπέρ.

«Οταν διαφωνούσα για το τζαμι απουσίασα και δεν πηγα να ψηφίσω. Επρεπε να ζητήσει συγγνώμη (σ.σ. ο κ. Καμίνης) που είπε ότι πήγα να ψηφίσω. Ψεύδεται συστηματικά»

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Καμίνη ότι έχει ασυλία από τα ΜΜΕ. «Ο Καμίνης είναι ο πιο συστημικός δήμαρχος που έχει περάσει από την Αθήνα», είπε.

– Σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά, είπε: «Νομίζω ότι είναι όλοι σε καθεστώς σύγχισης και πανικού. Είμαι και μαρξιστής και κεντρώος και ακροδεξιός και πολλά άλλα που δεν έχουν πει. Όλοι αυτοπροσδιορίζονται με τα φλάμπουρα τα ξεπερασμένα. Είμαι Μαρξιστής γιατί θέλω φάρμακο για όλους. Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει κοινωνικά φαρμακεία. Μπορω να δώσω φάρμακο δωρεάν για όλους τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες».

Είπε επίσης ότι πρέπει να μπει μια τάξη για να σταμτήσει η παράνομη μετανάστευση στην Αθήνα. «Εγώ θέλω αστυνόμευση στον Δημο της Αθήνας. Δεν θέλω τα Εξάρχεια να κυβερνούν την Αθήνα όπως ο Σακελλαρίδης.»

– Για το τι θα αλλάξει στην ζωή των Αθηναίων αν εκλεγεί δήμαρχος είπε: «Θα έρθουν λεφτά στην Αθήνα. Η Αθήνα θα βάλει στοχο 1,5 δις δολαρια το χρόνο από τον συνεδριακό τουρισμό. Θα δημιουργηθούν 50.000 νεες θεσεις εργασίας και θα  υπάρχει συγκεκριμένο γραφείο εύρεσης εργασίας»

Τέλος ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε επίσης ότι θα διευρυνθεί το ιστορικό κέντρο και θα ξεκινήσει από Ακαδημία Πλάτωνος – Βαθη – Μεταξουργειο και Κεραμεικό. «Θα γίνουν περισσότεροι πεζόδρομοι και πράσινο και φως παντου χωρίς ενα ευρω για τον δημότη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιώργος Κουμουτσάκος στο Νίκο Ευαγγελάτο: Ανθρωποι που οφείλουν τα πάντα στη ΝΔ συντάχθηκαν με τον Σγουρό

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Newsit: Να είναι προσεκτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στις τηλεοράσεις


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε