Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Η αποχή ο μεγαλύτερος φόβος της ΝΔ

Εκλογές 2014: Η αποχή ο μεγαλύτερος φόβος της ΝΔ

Επιχείρηση συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά να οργώνει πλέον την επικράτεια ενόψει εκλογών.

“Η ΝΔ έχει να φοβάται μόνον από την αποχή των δικών της ψηφοφόρων”. Η δήλωση ανήκει σε κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα και συμπυκνώνει την αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν όψει των Ευρωεκλογών, καθώς τόσο οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο και οι κυλιόμενες μετρήσεις που επεξεργάζονται σε Μαξίμου και Λεωφόρο Συγγρού πιστοποιούν πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων τις τελευταίες 10 ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Περιθώρια αισιοδοξίας για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές δίνουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Εξ ου και ο Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή τον κομματικό μηχανισμό, ώστε να μη διογκωθεί το ποσοστό της αποχής αλλά και να καταπολεμηθεί η ψευδαίσθηση της “χαλαρής ψήφου”, που είθισται να συνοδεύει κάθε μάχη Ευρωεκλογών.

Από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε χθες, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τον κίνδυνο επιστροφής σε ένα καθεστώς γενικευμένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας επικαιροποιώντας το δίλημμα “σταθερότητα ή περιπέτεια” έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, πάντως να τον κατονομάζει.
Επανέλαβε, μάλιστα, πως η χώρα δε χρειάζεται νέο Μνημόνιο, ούτε φυσικά και νέα δημοσιονομικά μέτρα. “Τώρα πλέον δεν κοιτάμε πίσω, προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά” επέμεινε ο πρωθυπουργός, που τόνισε χαρακτηριστικά ότι όση απόσταση χάσαμε θα την καλύψουμε τρέχοντας: “Και αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα”.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, υποσχέθηκεστους αγρότες αφορολόγητο πετρέλαιο για τους παραγωγικούς σκοπούς, υπενθυμίζοντας, πως πρόκειται για παλιά του δέσμευση, που οι συνθήκες πλέον του επιτρέπουν να την εφαρμόσει. Εξήγγειλε, μάλιστα και άλλες πιο άμεσες ενισχύσεις, που αφορούν στη μείωση του εργασιακού κόστους για τους μετανάστες εργάτες, νόμιμους δηλαδή εργάτες, που απασχολούνται σε εργασιακές εργασίες, ως εποχιακοί.

Αύριο, Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου οι υποψήφιοι της ΝΔ για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και τον ομώνυμο Δήμο συναντούν σοβαρά προβλήματα από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Γιάννη Μπουτάρη αντιστοίχως.

Το απόγευμα, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ την προσεχή Παρασκευή θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το 10ετές αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, επιχειρώντας να πείσει πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται μόνον με το δημοσιονομικό συμμάζεμα αλλά και με το πως θα επιστρέψει η χώρα σε έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η selfie και το… photobomb στον πρωθυπουργό! (ΦΩΤΟ)

Αποκάλυψη Σαμαρά για την ΕΡΤ: «Αντώνη, ο Φώτης μας την έκανε»

Εκλογές 2014: Σε 325 δήμους 1441 υποψήφιοι – Πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

Τσίπρας από Μόσχα: μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε