O μάρτυρας επεσήμανε ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας διοικούσαν με «σιδερένιο χέρι» και «έλεγχαν τα πάντα», ενώ τους καταλόγισε ευθύνες για την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία, ισχυριζόμενος ότι «ήταν γνώστες της υπεξαίρεσης».
«Όταν επί δέκα χρόνια γίνεται αυτό το πράγμα από την ίδια διοίκηση αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι δεν έχω την ικανότητα να το αντιληφθώ ή ότι το γνωρίζω και το αποδέχομαι. Εγώ πιστεύω το δεύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κουράκης, τοποθετώντας στο «κάδρο» των ευθυνών και τους δύο κατηγορούμενους διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Απαντώντας, πάντως, στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει στοιχεία που να συνδέουν άμεσα τους δύο παραπάνω κατηγορούμενους με την υπεξαίρεση ή τον βασικό υπεξαιρέτη, πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.
Ο αντιδήμαρχος, αναφερόμενος στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, περιέγραψε ως «χαώδη» την κατάσταση που επικρατούσε στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ έκανε λόγο για πλαστούς προϋπολογισμούς και απλήρωτους προμηθευτές. Θέλοντας να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του περί κακοδιαχείρισης, απαρίθμησε σειρά υποθέσεων που είδαν το ‘φως’ της δημοσιότητας, όπως η «Παγία Προκαταβολή» και η υπόθεση των «γυμναστηρίων».
Για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης -με τον οποίο όπως είπε ήταν συμμαθητές στο γυμνάσιο- ο Ανδρέας Κουράκης τόνισε ότι «στενοχώρησε» τους Θεσσαλονικείς κι ότι η υπόθεση της υπεξαίρεσης αποτελεί «ντροπή» για την πόλη.
Αναφερόμενος στον Π. Σαξώνη, ο μάρτυρας επεσήμανε ότι επέδειξε αλαζονική συμπεριφορά και είχε την πεποίθηση ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο.
H δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Διαβάστε ακόμα:
“Δεν νομίζω ότι ο Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για την υπεξαίρεση”
Γ. Mπουτάρης: Δεν γίνεται ο Σαξώνης να έκανε μόνος του την υπεξαίρεση