Δευτέρα, 29 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ιαπωνία: Ξεκινάνε οι δοκιμές για 5G δίκτυα!

Ιαπωνία: Ξεκινάνε οι δοκιμές για 5G δίκτυα!

Με ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων, μεγαλύτερες από 10 Gbps, τα 5G δίκτυα έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται στην Ιαπωνία. 

Οι δοκιμές του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G της NTT Docomo στην Ιαπωνία προσφέρει ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων της τάξης των 10 Gbps.
 
Τα δίκτυα αυτά, θα εξυπηρετήσουν την εντυπωσιακά αυξανόμενη κατανάλωση δεδομένων από τους μεμονωμένους συνδρομητές, αλλά και συνολικά τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, με βελτιωμένες επιδόσεις και νέες machine-to-machine (M2M) εφαρμογές.
 
Το νέο δίκτυο 5G θα δοκιμαστεί μέσα στο έτος στην περιοχή Yokosuka και μελλοντικά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών μιας και θα προσφέρουν πολύ γρήγορη μεταφορά δεδομένων στους συνδρομητές τους…
 
Τέλος για τις δοκιμές, έχουν αναπτυχθεί προηγμένης τεχνολογίας κεραίες με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, οι οποίες μπορούν να πιάσουν υψηλότερες συχνότητες και μεταδόσεις σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, αλλά και νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε