Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κατά της κατάργησης του “μπόνους” των εδρών ο Μεϊμαράκης

Κατά της κατάργησης του “μπόνους” των εδρών ο Μεϊμαράκης

Τη θέση ότι είναι χρήσιμη η ενισχυμένη αναλογική, εξέφρασε μιλώντας με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του “μπόνους” των εδρών, ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του, επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν ισχυρό κορμό και όχι να υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων». Γι΄ αυτό και ο ίδιος, όπως υπενθύμισε, είχε στο παρελθόν εισηγηθεί και ψηφίσει το μπόνους των εδρών.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών της Ολομέλειας και για το αν θα προχωρήσει η Βουλή σε συγκρότηση θερινών τμημάτων είπε: «Δεν βιαζόμαστε και δεν έχω και καμία τέτοια πληροφόρηση δώσει εγώ. Επίσης δεν έχω και τέτοια εικόνα από την κυβέρνηση».

Τη διατήρηση του εκλογικού μπόνους των εδρών, ενδεχομένως μειωμένο, πρότεινε και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ανέφερε ότι «μπορούμε να επαναδιαμορφώσουμε το μπόνους αν θα είναι 30 ή 50. Το μπόνους πιστεύω ότι θα πρέπει να μείνει, διότι είναι στοιχείο που ενισχύει την κυβερνησιμότητα της χώρας, τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα και αναδεικνύει το πρώτο κόμμα ως κορμό συνεργασιών και συμμαχιών και από εκεί και πέρα, γύρω από το πρώτο κόμμα, μπορεί να πλεχθεί ένας ιστός συμμαχιών και συνεργασιών πολιτικών κομμάτων, ώστε να μπορέσει η χώρα να έχει μια κυβέρνηση που θα μείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεϊμαράκης: Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα

Τι απαντά ο Ε. Μεϊμαράκης στις ανακρίτριες για τη Χρυσή Αυγή

Άγρια κόντρα Μεϊμαράκη – Παπαδημούλη για τον υιό Μπαλτάκου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε