Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Οι μπανάνες έκρυβαν… μία έκπληξη

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους περίπου 17 κιλών, όταν η εταιρεία που τα παρέλαβε ενημέρωσε τη Δίωξη Ναρκωτικών, πως υπήρχαν “ύποτπα” πακέτα ανάμεσα στα φρούτα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον έλεγχο της Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν 14 αυτοσχέδια πακέτα, τυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένη τη λέξη “Bold”.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο από την Κολομβία στον λιμένα Bergeggi Ιταλίας. Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε τρία φορτηγά διαφόρων εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της Πάτρας.

Επίσης στα κιβώτια, βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS, με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, είναι το τρίτο φορτίο κοκαϊνης που καταφθάνει στη χώρα μας μέσα σε μπανάνες από τα μέσα του 2013. Πιστεύουν, ακόμη, πως πρόκειται για μία παραστρατιωτική οργάνωση από την Κολομβία, που απαριθμεί 1.200 μέλη και συνεργάζεται με μικροπαραγωγούς μπανάνας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αχαϊα: Οι συνομιλίες από τα κινητά τους τηλέφωνα ”έκαψαν” τους εμπόρους ναρκωτικών!

Τέσσερις συλλήψεις για εμπόριο ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13χρονου για εμπορία ναρκωτικών – Έκρυβε στο σπίτι του χασίς και ηρωίνη!

Κρήτη: Στα μαλακά οι αστυνομικοί για τη “Μαφία των ναρκωτικών”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε