Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Οι “Χρυσές” ψήφοι! – Στο κατόπι των “παραπλανημένων” ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Οι “Χρυσές” ψήφοι! – Στο κατόπι των “παραπλανημένων” ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

– Τρείς μέρες πριν τις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κλείνουν το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους
Τσίπρας: «Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι νεοναζί»
– Βενιζέλος: «Δεν είπε κανείς ότι ο κάθε ψηφοφόρος του Κασιδιάρη είναι ένας φασίστας, ναζιστής, χρυσαυγίτης»
– Κουβέλης: «Κάθε «κλείσιμο του ματιού» στα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες»

Προς άγρα…“χρυσών” ψήφων έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντλήσει όσο γίνεται περισσότερους ψήφους από την δεξαμενή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ιδίως στο δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής προκειμένου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Ρένα Δούρου αντίστοιχα να κόψουν πρώτοι το νήμα του δευτέρου γύρου.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση ότι το πολιτικό αυτό ρίσκο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει στον ΣΚΑΙ «Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν Χ.Α. είναι νεοναζί», αλλά και ότι «η μετωπική σύγκρουση με μέλη και στελέχη Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να γίνει σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» έχει αναλάβει και η “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” είπε χαρακτηριστικά «τον πολίτη που ψήφισε οποιοδήποτε κόμμα δεν τον βάζουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και του λέμε ότι εσύ είσαι απόβλητος».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να “φλερτάρει” με τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού και πιθανότατα εγκληματικού μορφώματος της ΧΑ προκύπτει και από σειρά ερευνών που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ΧΑ κάθε άλλο παρά φασίστες ή ναζιστές είναι.

Είναι χαρακτηριστική η έρευνα της εταιρείας GPO που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” τον Οκτώβριο του 2013 σύμφωνα με την οποία στον άξονα 1 έως 10, όπου ένα η Άκρα Αριστερά και δέκα η Άκρα Δεξιά, το 40,3% αυτοπροσδιορίζεται στο 5-6 (κεντρώοι-μετριοπαθείς), το 20,6% στο 7-8 και το 32,6 στο 9-10, ενώ το 24% είναι μισθωτοί, το 17% άνεργοι, το 17% συνταξιούχοι και το 16% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με άλλα λόγια το 1/3 των ψηφοφόρων της ΧΑ φαίνεται να είναι συνειδητοποιημένοι ακροδεξιοί-φασίστες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ισοζύγιο διαρροών-εισροών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ είναι σχεδόν 0, καθώς 2,3% πηγαίνουν από ΧΑ στον ΣΥΡΙΖΑ και 2,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΧΑ.

Μάλιστα το συμπέρασμα του ρεπορτάζ της εφημερίδας με βάση την ανάλυση της έρευνας ήταν ότι “… είναι εκτός πραγματικότητας όσοι ταυτίζουν τους ψηφοφόρους της Χ.Α. με δυνάμει φασίστες ή και εκείνοι που γενικώς εκτιμούν ότι με τη φυλάκιση των στελεχών της θα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι της άρον άρον στα κόμματα που ψήφιζαν μέχρι το 2012”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 η ΧΑ πέτυχε ποσοστό 6,92% και με βάση έρευνα της Public Issue για τις εκλογές του Μαϊου του 2012 η ΧΑ ήταν δεύτερο κόμμα στις ηλικίες 18-24, ενώ το 22% των νέων ψηφοφόρων είχε ψηφίσει ΧΑ!

Ανοιγμα και από Βενιζέλο

Και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ χθες κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “ψαρεύει στα θολά νερά” σήμερα μιλώντας στον 9,84 είπε: 

«Κοιτάξτε, δεν είπε κανείς ότι ο κάθε ψηφοφόρος του Κασιδιάρη είναι ένας φασίστας, ναζιστής, χρυσαυγίτης, έτσι; Αλλά το ότι ένας άνθρωπος πήγε και με το χέρι του ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, κάτι σημαίνει, σημαίνει μία χαλαρότητα, μία δεκτικότητα και πρέπει να μας απασχολήσει αυτό. Πρέπει να είμαστε καθαροί απέναντι στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έκαναν την επιλογή στις δημοτικές εκλογές. Και πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι αυτή είναι μία αντιδημοκρατική επιλογή, ότι ενθαρρύνουν μία συμπεριφορά φασιστική, βίαιη, ότι αυτή τη στιγμή είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σε όλη την Ευρώπη γιατί έχουμε ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα στην ήπειρο».

Αποστάσεις ωστόσο πήρε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης γράφοντας στα social media:
«Όταν ο Μπαλτάκος,ο Φαήλος και ο Λαζαριδης έκαναν λόγο για παραπλανημενους ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΧΑ, τότε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπαδημούλης, ο Στρατούλης, ο Παππάς τους πυροβολούσαν ομαδικά για τις ακροδεξιές, ρατσιστικές, και νεοναζιστικές τους, συμμαχίες και είχαν απόλυτο δίκιο. Σήμερα, τώρα, ο Τσίπρας, η Δουρου, ο Σακελλαρίδης, ο Καλύβης κάνουν προσκλητήριο στους παραπλανημένους Χρυσαυγήτες για να πάρουν τους ψήφους τους και να κάνουν δήθεν την αριστερή ανατροπή. Ο καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο, κατήφορος χωρίς φρένο.»

Κουβέλης: Κάθε «κλείσιμο του ματιού» στα μέλη και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κράτησε εντελώς διαφορετική στάση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη. Κάθε «κλείσιμο του ματιού» στα μέλη και τους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες. Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος είναι ο 20χρονος Αλέξης Σιβρικόζης της… Πρώτης φοράς του Ποταμιού

Financial Times: Αδιάντροπο ακροδεξιό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Ποιοι παρότρυναν τον Καραμανλή: Πρόεδρε, κάνε κάτι τώρα!

Ευρωεκλογές 2014: Δεν ξέρετε τι θα ψηφίσετε; Ήρθε το τεστ που θα σας βοηθήσει!

“Σφάζονται” στην… ποδιά της Χρυσής Αυγής – Τσίπρας: δεν είναι ναζί οι ψηφοφόροι της – Η Ν.Δ. μιλάει για … παντρειά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε