Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Σε ποια χώρα οι μισθοί είναι οι καλύτεροι;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της για τις ακριβότερες χώρες του κόσμου έβγαλε ειδήσεις και ως προς τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε μια από αυτές.

Έτσι όπως προκύπτει από τα στοιχεία η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο είναι (αναμενόμενο ίσως) η Ελβετία. Αμέσως μετά σε ένα σύνολο 177 χωρών έρχεται η Νορβηγία και ύστερα οι Βερμούδες και η Αυστραλία.

Η Σιγκαπούρη, Παρίσι, Όσλο και Ζυρίχη είναι οι πιο ακριβές πόλεις διεθνώς και ακολουθούν Σίδνεϊ και Μελβούρνη.

Μπορεί η Ελβετία να είναι η ακριβότερη χώρα του κόσμου, όμως δεν σημαίνει ότι και οι μισθοί συμβαδίζουν με την ακρίβεια (σας θυμίζει κάτι αυτό;).

Αντίθετα στην Αυστραλία που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε ακρίβεια ο κατώτερος μισθός είναι 29.982 δολάρια Αμερικής που είναι ο υψηλότερος μεταξύ των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ.

Εξίσου υψηλές είναι οι αποδοχές και στη Νέα Ζηλανδία με τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται σε 23.127 δολάρια, ενώ στον Καναδά είναι στα 20.285 δολάρια, στη Βρετανία σε 19.674 δολάρια και στις ΗΠΑ σε 14.978 δολάρια.

Κάπως έτσι είναι φυσιολογικό η Αυστραλία να είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων όσων επιχειρούν να μεταναστεύσουν (όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές ακόμη χώρες του κόσμου).

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε