Κυριακή, 7 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Στουρνάρας: Οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο

Στουρνάρας: Οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο Fitch σημαίνει ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας που ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, την πρώτη μετά το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Η Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς οίκους. Γι’ αυτό, και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη. Μιλάει για “αξιοθαύμαστη προσαρμογή”. Αυτό σημαίνει ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς και πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από “B-” σε “B” με σταθερές προοπτικές (stable outlook).
Επίσης, ο γνωστός οίκος ανακοίνωσε την αναβάθμιση και της “οροφής χώρας” (country ceiling) από “Β+” σε “ΒΒ”.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα, μπαίνει σε ανάπτυξη με πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά κινδυνεύει από πολιτική κρίση λόγω εκλογών ή αν επόμενη κυβέρνηση δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζει η Fitch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fitch: Αναβαθμίσαμε την Ελλάδα λόγω ανάκαμψης αλλά υπάρχει πολιτικός κίνδυνος

Ο Βενιζέλος θυμάται τις… Κάννες: Το e-mail του Παπανδρέου με έστειλε στο νοσοκομείο – «”Πας καλά; Δε σκέφτηκες τίποτα πιο πριν;” είπα στον Γιώργο»

Στηρίζει Ελιά με… e-mail ο Γ. Παπανδρέου

Μεγάλη δημοσκόπηση GPO – Newsit – ΣΥΡΙΖΑ 23,2% – ΝΔ 22,2% – Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 8,5% – Στα ίδια ΕΛΙΑ και Ποτάμι με 7% – Χαμηλά η ΔΗΜΑΡ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε