Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τα δάκρυά μας στο μικροσκόπιο δεν είναι πάντα τα ίδια! – ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Τα δάκρυά μας στο μικροσκόπιο δεν είναι πάντα τα ίδια! – ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Κι όμως! Τα ανθρώπινα δάκρυα δεν είναι πάντα τα ίδια. Ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τα δάκρυα είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτό το κατάλαβε μετά από συστηματική έρευνα μια φωτογράφος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Το ονόμασε τοπογραφία των δάκρυων. Η φωτογράφος Ρόουζ Λυν Φισερ με την βοήθεια ενός μικροσκόπιου φωτογράφισε τα ανθρώπινα δάκρυα όταν πια έχουν στεγνώσει.

“Ξεκίνησα πριν από 5 χρόνια. Ήταν μια περίοδος της ζωής μου που ζούσα πολύ έντονα γεγονότα. Γινόντουσαν πολλές αλλαγές στην ζωή μου και βίωνα πολλές απώλειες. Με τις έντονες συγκινήσεις που ζούσα, αναπόφευκτα έχυσα πολλά δάκρυα. Έτσι κάποια στιγμή αναρωτήθηκα: Πως είναι από κοντά ένα ανθρώπινο δάκρυ;”, λέει.
Δάκρυα θρήνου

Έτσι, πήρε ένα δάκρυ της το στέγνωσε και το κοίταξε μέσα από ένα μικροσκόπιο. “Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Έμοιαζε σαν μια αεροφωτογραφία. Σα να κοιτά ψηλά από ένα αεροπλάνο.
Φυσικά δάκρυα. Είναι τα δάκρυα που παράγει ο οργανισμός για να είναι υγρό το μάτι
Κι έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι: Ένα δάκρυ λύπης να είναι διαφορετικό από ένα δάκρυ χαράς; Και πως να μοιάζει ένα δάκρυ που κυλά στων ματιών την άκρη όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;”
Δάκρυα από καθάρισμα κρεμμυδιών
Η Φίσερ επί ένα χρόνο συγκέντρωνε δάκρυα από κάθε συναισθηματική κατάσταση. Όχι μόνο από τον εαυτό της αλλά και από εθελοντές. Ακόμα και από ένα νεογέννητο.

Όλα τα δάκρυα περιέχουν διάφορες ουσίες μεταξύ των οποίων και έλαια, αντισώματα και ένζυμα. Τα δάκρυα έχουν και αλάτι.
Δάκρυα γέλιου
Όμως τα δάκρυα που κυλούν στο πρόσωπο από διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις περιέχουν και άλλες ουσίες.
Η Φίσερ είδε ότι τα δάκρυα κάτω από συναισθηματικές καταστάσεις περιέχουν ορμόνες όπως για παράδειγμα μια ορμόνη που είναι και φυσικό παυσίπονο που απελευθερώνεται όταν το ανθρώινο σώμα είναι σε καθεστώς στρες.
Δάκρυα ριζικών αλλαγών
Δάκρυα χωρισμού

Τελικά η Φίσερ κατέληξε ότι τα δάκρυά μας έχουν μέσα τους έναν μικρόκοσμο από ανθρώπινες εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνας φωτογράφος πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό – Δείτε για ποια φωτογραφία

Πως φτιάχτηκε ο Πύργος του Άιφελ (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες φωτογραφίες που θα σας κάνουν να λατρέψετε την Γη!

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε