Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Θέλουν το 6% των “μικρών” στη Νέα Δημοκρατία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο σοφός λαός λέει ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι και με δεδομένο ότι η απλή σκέψη είναι και η πιο καλή κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν το άνοιγμα προς τα λεγόμενα μικρά κόμματα στα… πέριξ και με ιδεολογία που μπορεί να εκφραστεί από μια ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

Ήδη κορυφαία στελέχη προτείνουν στο Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να κοιτάξει και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά…
Το άνοιγμα πρέπει να είναι και προς τη λαϊκή δεξιά, αλλά και προς τους φιλελεύθερους και το κέντρο.
Η συνταγή έχει πετύχει στο παρελθόν. Το κάλεσμα, για παράδειγμα, του Κ. Καραμανλή στον Δ. Αβραμόπουλο, αλλά και στον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά είχε αποδώσει. Αυτό θυμίζει άλλωστε και ο Δ. Αβραμόπουλος στον Α. Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες.

Καρατζαφέρης-Χατζημαρκάκης-Τζήμαρος στην … ατζέντα τωβν ραντεβού

Μάλιστα ο Δ. Αβραμόπουλος δείχνει με νόημα προς τη μεριά του Γ. Καρατζαφέρη και με βάση την ψυχρή λογική των αριθμών το 2,7 του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα.
Το ίδιο και το 1,44 των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών του Γ. Χατζημαρκάκη. Οι φιλελεύθερες ιδέες του κόμματος αυτού μάλιστα δεν απέχουν καθόλου από εκείνες άλλων στελεχών που βρίσκονται ήδη εντός της ΝΔ.
Με μια απλουστευτική λογική τα ποσοστά των δύο παραπάνω κομμάτων είναι αρκετά να καλύψουν την απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δείχνουν και το δρόμο που πήραν πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.
Αν και η ψήφος των ευρωεκλογών ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ψήφος διαμαρτυρίας με διαρροές ακόμη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ το συμπέρασμα είναι πως η ΝΔ δεν έχει μόνο πρόβλημα συσπείρωσης, αλλά και πρόβλημα ανανέωσης των τάσεων εντός της παράταξης.

Συσπείρωση και συνεργασίες το κλειδί των εκλογών

Πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι πλέον τα κόμματα δεν έχουν καμία τύχη. Οι συμπράξεις τάσεων με τη δημιουργία ευρύτερων παρατάξεων μπορούν να οδηγήσουν σε καλά εκλογικά αποτελέσματα και έτσι είναι αρκετοί εκείνοι που προσθέτουν στη λίστα ακόμη δυο μικρότερα κόμματα.
Μπορεί οι γέφυρες να απογοήτευσαν στην κάλπη, ωστόσο το 0,9% μπορεί να προστεθεί σε ένα ευρύτερο σύνολο. Ορισμένοι μάλιστα καλούν τα στελέχη να μιλήσουν και να βρουν κοινό τόπο και με πρόσωπα όπως ο κ. Μπουραντάς που δημιούργησε την περασμένη Κυριακή μια “μαγιά” με 20.000 ψήφους.
Η συσπείρωση που δεν έφτασε καν το 60% για τη ΝΔ έπαιξε το ρόλο της, ίσως τον σημαντικότερο, στις περασμένες εκλογές, όμως για πολλούς είναι πλέον δεδομένο ότι η σύμπραξη είναι η λέξη κλειδί για τις επόμενες.

Διαβάστε επίσης:
Τέλος το μπόνους των 50 εδρών και απλή αναλογική – Τα σενάρια που βγάζουν κυβέρνηση

Σαμαράς – Βενιζέλος: “Ξεροσφύρι” και χωρίς… ανασχηματισμό η πτήση για Βρυξέλλες

Σοκάρουν οι ύβρεις κατά του κυβερνήτη του θρυλικού Βέλους στο Facebook

Όλο το εσωκομματικό παρασκήνιο στη ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές – Ποιοι ρίχνουν ευθύνες στον Σαμαρά – Οι ζυμώσεις ενόψει ανασχηματισμού και ο Στουρνάρας

Της… Ελιάς γίνεται στη ΔΗΜΑΡ – Θέμα χρόνου η παραίτηση Κουβέλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε