Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Τιμούν το Στράτευμα οι… Επιτήδειοι; Ένα άρθρο που θέτει θέμα “απόταξής” τους

Τιμούν το Στράτευμα οι… Επιτήδειοι; Ένα άρθρο που θέτει θέμα “απόταξής” τους

Στον Στρατό ως γνωστόν είσαι και ό,τι σε δηλώσουν. Και κάπως έτσι ο ανθυπασπιστής στον Αραξο με αναβάθμισε από φοιτητή της Νομικής σε φτασμένο δικηγόρο και αξίωσε να επιβεβαιώσω αυτό που ήθελε να μας διδάξει.

Οτι ο Στρατός είναι πρωτίστως θεματοφύλακας του πολιτεύματος κι επομένως η συμπεριφορά όσων τον υπηρετούν οφείλει να παραδειγματίζει τους πάντες.

«Στον Στρατό ακόμη και μια απρέπεια έναντι του νόμου τιμωρείται παραδειγματικά», μας έλεγε, προτρέποντάς μας να διαβάσουμε τον νόμο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμήθηκα τις νουθεσίες του ανθυπασπιστή, που τότε μου φαίνονταν τυπικά στρατοδιδάγματα, διαβάζοντας τις δηλώσεις των δύο απόστρατων που κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται για απλούς αξιωματικούς, αλλά για κοτζάμ αντιστράτηγους.

Ο πρώτος είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Συναδινός που είχε διατελέσει διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων (!) κι ο δεύτερος ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος, τέως διευθυντής του Τμήματος Χειρισμού Κρίσεων του Ευρωστρατού.



Αμφότεροι εμφανίστηκαν έμπλεοι υπερηφάνειας για την επιλογή τους.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ OnAlert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε