Κυριακή, 29 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Βία, χάος και οδομαχίες στη Βενεζουέλα – Ακόμη ένας νεκρός (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Βία, χάος και οδομαχίες στη Βενεζουέλα – Ακόμη ένας νεκρός (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δεν έχουν τέλος οι αιματηρές διαδηλώσεις που εδώ και πολλές εβδομάδες βυθίζουν στο χάος τη Βενεζουέλα. Τελευταίο θύμα των συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές ένας αστυνομικός που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Καράκας.

“Ένας αστυνομικός δυστυχώς έχασε τη ζωή του όταν επλήγη από σφαίρα στο λαιμό”, δήλωσε ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας του Πολιτσακάο, στο ανατολικό Καράκας, Γιόργι Καρβαζάλ προσθέτοντας ότι ένα ακόμη μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε από σφαίρα, ενώ από αιχμηρά αντικείμενα τραυματίστηκαν άλλοι δυο αστυνομικοί.

Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την πλευρά της αστυνομίας, επλήγησαν από τα πυρά στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση, νωρίτερα, τεσσάρων καταυλισμών που είχαν στήσει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα οι διαδηλωτές στο ανατολικό Καράκας.




Από τις 4 Φεβρουαρίου η χώρα συγκλονίζεται από ένα φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας, με την αντιπολίτευση να επικρίνει την πολιτική του σοσιαλιστή προέδρου Νίκολας Μαδούρο, διαδόχου του Ούγκο Τσάβες που πέθανε το Μάρτιο του 2013.

Μέχρι σήμερα, τα βίαια επεισόδια στο περιθώριο των διαδηλώσεων έχουν προκαλέσει το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.




Παρά τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει η Βενεζουέλα στον κόσμο, τα οποία φέρνουν στα ταμεία της 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η χώρα μαστίζεται εδώ και μήνες από οξεία οικονομική κρίση, με συνεχείς ελλείψεις και αυξανόμενο πληθωρισμό (άνω του 60% ετησίως).




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενεζουέλα: Μεγαλώνει η οργή κατά του Μαδούρο – Αγριες συγκρούσεις στο Καράκας

Βενεζουέλα: Σύλληψη αξιωματικών που ετοίμαζαν πραξικόπημα

Συλλήψεις για πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Φρίκη! Εκτέλεσαν 28χρονη έγκυο σε οδόφραγμα

Η Βενεζουέλα φλέγεται και οι κόρες του Τσάβες κάνουν… πάρτι στο προεδρικό Μέγαρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε