Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ερευνα του ΔΠΔ για τα εγκλήματα στην Ουκρανία

Ερευνα του ΔΠΔ για τα εγκλήματα στην Ουκρανία

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε σήμερα η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν, αλλά και στη διάρκεια της καθαίρεσης του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΔΠΔ.

“Η εισαγγελέας του ΔΠΔ, Φάτου Μπενσούντα, αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση στην Ουκρανία προκειμένου να καθοριστεί αν πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια για την διεξαγωγή (ολοκληρωμένης) έρευνας”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ουκρανία δεν έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης για το ΔΠΔ, όμως έχει δώσει δικαιοδοσία στο διεθνές αυτό δικαστήριο για οποιαδήποτε εγκλήματα ενδέχεται να διαπράχθηκαν στο έδαφός της από την 21η Νοεμβρίου 2013, ως την 22α Φεβρουαρίου 2014, οπότε και το ουκρανικό κοινοβούλιο καθαίρεσε τον Γιανουκόβιτς.

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας παρέπεμψε την υπόθεση στο ΔΠΔ, με τον ισχυρισμό ότι στο διάστημα αυτό ο στρατός σκότωσε έως και 100 διαδηλωτές στο Κίεβο, αλλά και σε άλλες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με εντολή… Πούτιν η δολοφονία Ρίμπακ που έφερε νέα ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία – Διαταγή Ρώσου πράκτορα σε φιλορώσο ηγέτη να “πετάξει” το πτώμα

Γιανουκόβιτς σε Ουκρανία: Είστε κοντά σε λουτρό αίματος!

Υποβάθμιση για τη Ρωσική οικονομία λόγω Ουκρανίας

Απειλές νέων κυρώσεων από ΗΠΑ προς Ρωσία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε