Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θερίζουν το λαό της Συρίας με χημικά – Νέα επίθεση με θύματα παιδιά – “Μπαλάκι” οι ευθύνες ανάμεσα σε Άσαντ και αντιπολίτευση

Θερίζουν το λαό της Συρίας με χημικά – Νέα επίθεση με θύματα παιδιά – “Μπαλάκι” οι ευθύνες ανάμεσα σε Άσαντ και αντιπολίτευση

– Εικόνες σοκ από τη νέα επίθεση με χημικά στην Κφαρ Ζάιτα της Χάμα
– Video από τα νοσοκομείο, με ανθρώπους στο πάτωμα νοσοκομείων να βγάζουν αφρούς
– Για δυο νεκρούς κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες
– “Παίζουν” με τις ευθύνες το καθεστώς Άσαντ και οι αντάρτες στη Συρία
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εικόνες σαν εκείνες του περασμένου Αυγούστου όταν είχε γίνει η επίθεση με χημικά σε προάστια της Δαμασκού κάνουν και πάλι το γύρο του κόσμου!

Θύμα και αυτή τη φορά ο άμαχος πληθυσμός της Συρίας, θύτες το καθεστώς Άσαντ και οι αντάρτες, που συνεχίζουν τον εμφύλιο πόλεμο και θερίζουν ζωές αθώων ανθρώπων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως από την επίθεση, που έγινε την Παρασκευή, έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άνθρωποι.

Οι εικόνες, όμως, που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα video που ανέβηκαν στο internet είναι σοκαριστικές.

Παιδιά τρομοκρατημένα να κλαίνε, ανθρώπους να βγάζουν αφρούς από το στόμα να είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμα ενός νοσοκομείου. Πανικός και τρόμος ζωγραφισμένοι στα πρόσωπά τους.

Ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασαν στο internet ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δείχνει χώρο νοσοκομείου στην Κφαρ Ζέιτα, με στοιβαγμένους άνδρες και παιδιά, πολλά από τα οποία φορούν μάσκες οξυγόνου. Σε ένα κρεβάτι βρίσκονται έξι παιδιά, με μερικά από αυτά να έχουν δυσκολία στην αναπνοή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι άμαχοι που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα. Η επίθεση έγινε από αέρος, αφού αναρτήθηκε video που δείχνει αεροπλάνο να κάνει ρίψεις αντικειμένων και στη συνέχεια να υψώνεται σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή.

“Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα στην Καφαρ Ζείτα με βαρέλια με εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητηρίασης”, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

“Ο βομβαρδισμός άφησε μία ουσία κίτρινου χρώματος, και μία οσμή που μοιάζει με του χλωρίου. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά”, δήλωσε ένας γιατρός σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube και όπου εμφανίζονται παιδιά και άνδρες με συμπτώματα ασφυξίας.

“Το καθεστώς βομβάρδισε την Καφαρζίτα με τοξικές ουσίες, χλώριο, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό ανθρώπους”, έγραψαν ακτιβιστές στις σελίδες τους στο Facebook.

Και ενώ ο λαός της Συρίας πεθαίνει, κυβέρνηση και αντιπολίτευση παίζουν… κρυφτό και ρίχνουν η μια στην άλλη την ευθύνη.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός μίλησε για επίθεση με δηλητηριώδη αέρια που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, δεν διευκρίνισε το είδος των χημικών που χρησιμοποιήθηκε και κατηγόρησε τον Άσαντ πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Από την άλλη, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αντάρτικη οργάνωση Μέτωπο αλ Νούσρα, που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, είναι πίσω από την επίθεση με χημικά, πως έκανε χρήση αερίου χλωρίου από την οποία έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι και άλλοι 100 τραυματίστηκαν.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η αλ Νούσρα ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην επαρχία Ιντλέμπ και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Τουλάχιστον 51 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών

“Η Τουρκία και η MIT μπλεγμένη στην επίθεση με χημικά στη Συρία”! Άρθρο σοκ από ΗΠΑ

Συρία: Μάχες μαίνονται στην περιοχή της Λαττάκειας

Αυτός είναι ο πιλότος της Συρίας που κατέρριψαν οι Τούρκοι – Πως σώθηκε τι λέει για την κατάρριψη

Νεκρός ξαδερφός του Άσαντ σε μάχη με αντάρτες

Η στιγμή της κατάρριψης του συριακού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε