Σάββατο, 6 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μακελειό στη Νιγηρία, 35 νεκροί σε βομβιστική επίθεση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, REUTERS

Ώρα αιχμής επέλεξαν οι τρομοκράτες για να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάμεστο σταθμό λεωφορείων στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, της Αμπούζα.

Είναι πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση που σημειώνεται κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς δεν είχαν σημειωθεί επιθέσεις μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που είχε στόχο τα γραφεία της εφημερίδας This Day στην Αμπούζα και στην πόλη Καντούνα, στα βόρεια, τον Απρίλιο του 2012.

Εικονολήπτης του Reuters είδε 20 πτώματα στον σταθμό της Νιανγιάν, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια της Αμπούζα, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άλλα 15 πτώματα είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

“Περίμενα να μπω στο λεωφορείο όταν άκουσα μία εκκωφαντική έκρηξη και μετά είδα καπνό. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος”, είπε η Μίμι Ντάνιελς που εργάζεται στην Αμπούζα. Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, είπε η ίδια.

“Περισσότερα από δύο λεωφορεία που μετέφεραν εργάτες κόπηκαν στη μέση από την έκρηξη. Είδα πολλούς επιβάτες του λεωφορείου νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους”, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Κίνγκλεϊ Ατζιμόμπι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης αλλά οι υποψίες στρέφονται προς την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Οι ισλαμιστές διεξάγουν εκστρατεία βίας στα βορειοανατολικά της χώρας.
Ένοπλοι ισλαμιστές φέρεται ότι ευθύνονται για την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 60 ανθρώπων σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση εναντίον σχολής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα στην Αλ Κάϊντα στην Νιγηρία έστελνε η Τουρκία!

Μακελειό στη Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων

Toυλάχιστον 31 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών στη Νιγηρία

Νιγηρία: 60 νεκροί σε νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Ένοπλοι έσφαξαν δεκάδες χριστιανούς στη Νιγηρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε