Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αιφνίδιο σύνδρομο “Χρυσή Αυγή” προσέβαλε την κυβέρνηση – Τρόμος για τις πολιτικές παρενέργειες

Αιφνίδιο σύνδρομο “Χρυσή Αυγή” προσέβαλε την κυβέρνηση – Τρόμος για τις πολιτικές παρενέργειες

– Τη σοβαρότητα των πολιτικών κραδασμών από την παραίτηση Μπαλτάκου και το video που εμφάνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχειρούν να εκτιμήσουν και να μετριάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου
– Σε ποιες κινήσεις καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς για να υπερκεράσει το νέο σοβαρό πολιτικό σκόπελο
– Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και των πρώην υπουργών του, που ζητούν αντικατάσταση του πρωθυπουργού

Έντονος προβληματισμός ενέσκηψε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την πολιτική θύελλα, που προκάλεσε η αποκάλυψη – σοκ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με το βίντεο, που έδειχνε τον μέχρι πρότινος γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκο, να υπαινίσσεται ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι χαλκευμένες και εκκινούν από πολιτικά ελατήρια.

Μετά το πρώτο σοκ και την “αποπομπή” Μπαλτάκου μέσω του Υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να αγωνίζεται να υποβαθμίσει το θέμα, εκδηλώνοντας την ανησυχία του για πιθανές νέες αποκαλύψεις, που θα πλήξουν έτι περαιτέρω το ηθικό υπόβαθρο της κυβέρνησης σε μία πολύ ευαίσθητη πολιτική συγκυρία. Στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένουν να αποτυπωθεί πλήρως ο πολιτικός αντίκτυπος από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και να αποκρυσταλλωθεί η πολιτική τάση στις επικείμενες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι ο φάκελος “Χρυσή Αυγή” έχει εμπλουτιστεί με αδιάσειστα στοιχεία, με τη Δικαιοσύνη να αυτενεργεί χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε άμεσα εκτός κυβερνητικού σχήματος τον Τάκη Μπαλτάκο μόλις έλαβε γνώση της πλήρους εικόνας και μάλιστα ενδεικτικό του εκνευρισμού του ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να έλθει σε επαφή μαζί του αναθέτοντας στον κύριο Σταμάτη το χειρισμό της υπόθεσης. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι οι δικαστικές εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση θα δικαιώσουν πλήρως την άτεγκτη στάση, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση και κατ επέκταση η ΝΔ έναντι της Χρυσής Αυγής, υπενθυμίζοντας, ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταγγείλει την εγκληματική δράση του συγκεκριμένου κόμματος, προτού ακόμα γίνει πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές επιχειρώντας να “καθαρίσουν” το συντόμοτερο δυνατό την εικόνα της κυβέρνησης κάνουν λόγο για αυτονόμηση του πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων έπαιξε προσωπικό παιχνίδι πλήττοντας το γόητρο της κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο κύριος Μπαλτάκος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή, ενώ διερωτώνται γιατί η Χρυσή Αυγή επέλεξε να δημοσιοποιήσει τώρα το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, υπαινισσόμενοι ξεκάθαρα πολιτική μεθόδευση.

Ανάστατη, πάντως, είναι και η γαλάζια Κ.Ο. πολλά μέλη της οποίας καταφέρονται κατά του πρώην γραμματέα της Υπουργικού Συμβουλίου για τους χειρισμούς του σε διάφορες κρίσιμες στιγμές της σχεδόν διετούς διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Δεν κρύβουν, μάλιστα, τον προβληματισμό τους για τις πολιτικές παρενέργειες, που ενδεχομένως να έχει η συγκεκριμένη υπόθεση στον προεκλογικό αγώνα, που διεξάγει η Νέα Δημοκρατία, ενώ εκτιμούν ότι επισκιάστηκαν τα θετικά μηνύματα, που εξέπεμψε το άτυπο Eurogroup για την ελληνική οικονομία.

Για πολιτική δικαίωση, κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη, που είχαν στοχοποιήσει την πολιτική δράση του κυρίου Μπαλτάκου από την εποχή της ενδοκυβερνητικής σύρραξης με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου, που ενημερώθηκε άμεσα για τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών, υπογραμμίζουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη επέδειξε ταχύτατα πολιτικά αντανακλαστικά ζητώντας άμεσα την αποπομπή Μπαλτάκου, ενώ θεωρούν ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο θα επιτρέψει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να ‘απομονώσει‘ τις ακροδεξιές φωνές εντός της Νέας Δημοκρατίας και να διαλύσει τους ακροδεξιούς θύλακες εντός της κυβέρνησης.

Στην αντεπίθεση, πάντως, πέρασαν πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι κατηγόρησαν ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για το ατόπημα του πρώην στενού του συνεργάτη, ζητώντας από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει άμεσα την αντικατάσταση του ίδιου του πρωθυπουργού. Επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν ότι πρώτος ο κύριος Βενιζέλος είχε καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να συγκροτήσουν μέτωπο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος και ότι δεν πρέπει το συγκεκριμένο συμβάν να ανοίξει την κερκόπορτα της πολιτικής ανευθυνότητας και της αστάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά

“Μας χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές ο γιος του Μπαλτάκου” – Υπέβαλαν μήνυση εναντίον του

Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος: Τα είπα όλα αυτά για να σταματήσουν να με πιέζουν οι χρυσαυγίτες – Πολιτικός σάλος από το βίντεο με τους καυτούς διαλόγους

Βόμβα από τον Ηλία Κασιδιάρη: Έχω βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο να μιλάει για τον Σαμαρά τον Δένδια και τον Αθανασίου

Επεισόδιο με το γιο του Μπαλτάκου στην Βουλή – Όρμησε μαινόμενος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Βενιζέλος: Δε μπορεί να υπάρχει στην κυβέρνηση ακροδεξιός θύλακας

ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί ο Μπαλτάκος από γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου – Έρευνα για τη γνησιότητα του βίντεο ζητούν τα κόμματα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε