Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Φάλαινα έτοιμη να… εκραγεί! (Φωτό – Βίντεο)

Φάλαινα έτοιμη να… εκραγεί! (Φωτό – Βίντεο)

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της πόλης Trout River, Newfoundland, του Καναδά ο 60 τόνων σκελετός μίας φάλαινας, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος ακόμη και να εκραγεί.

Η Emily Butler, δημοτική υπάλληλος, δηλώνει πως το κουφάρι της φάλαινας έχει ξεβραστεί στην ακτογραμμή της πόλης, δίπλα από μία αποβάθρα και αναδίδει μία πολύ έντονη δυσωδία η οποία απλώνεται στην πόλη, που αριθμεί περίπου 600 κατοίκους. 

Η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς το μεθάνιο που αναδύεται λόγω της αποσύνθεσης του τεράστιου θηλαστικού, είναι πιθανό να προκαλέσει έκρηξη.

“Ανησυχούμε. Η ζέστη και τα αέρια που είναι παγιδευμένα μέσα στη φάλαινα μπορεί κάποια στιγμή να προκαλέσουν έκρηξη”.

Ωστόσο, ο Jack Lawson, ερευνητικός επιστήμονας, δηλώνει πως οι πιθανότητες μίας τέτοιας έκρηξης είναι πολύ μικρές. “Κάποια στιγμή, το δέρμα του θηλαστικού θα χάσει την ακεραιότητά του, αφού όλοι οι συνδετικού ιστοί θα αρχίσουν να διαλύονται. Σταδιακά, τα αέρια θα εξατμιστούν.. Θα ξεφουσκώσει απλά, σαν ένα παλιό μπαλόνι”.


Ωστόσο, ο Lawson, συμβουλεύει τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από το κουφάρι της φάλαινας, το οποίο είναι πολύ πιθανό να φιλοξενεί επικίνδυνα βακτήρια. 

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του για τους…. περίεργους που πιθανώς θα πλησιάσουν τη φάλαινα με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, ώστε να δουν τι θα συμβεί αν επιχειρήσουν να κόψουν ένα κομμάτι. Διάφορα τέτοια βίντεο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε