Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Το Εθνικό Θέατρο στο Φεστιβάλ της Αβινιόν με το “Βιτριόλι”

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Βιτριόλι», το οποίο παρουσιάστηκε στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» τη θεατρική περίοδο 2012-2013, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι, εκπροσωπείται, για πρώτη φορά, στο φεστιβάλ της γαλλικής πόλης Αβινιόν το Εθνικό Θέατρο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Gymnase Paul Giéra της Αβινιόν, από τις 10 έως και τις 19 Ιουλίου.

Από τα πλέον φημισμένα φεστιβάλ τεχνών παγκοσμίως, το Φεστιβάλ της Αβινιόν ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζαν Βιλάρ το 1947 και αποτελεί το παλαιότερο της Γαλλίας. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 25 Ιουλίου, με τις παραστάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμά του να φιλοξενούνται στην Αυλή του Παπικού Παλατιού της Αβινιόν, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Τοποθετημένο μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο αποκάλυψης, το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη ανατέμνει μια νοσηρή οιδιπόδεια σχέση μητέρας- γιου. Αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ζει άλλοτε στις παρυφές της πραγματικότητας και άλλοτε μέσα σε μια ολοκληρωτική κόλαση, συνδιαλέγεται με τις δυνάμεις του χάους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην διαβρωτική δύναμη της ζωής και την άρνησή της.

Στην παράσταση παίζουν οι Μαρία Κεχαγιόγλου, Δημήτρης Λάλος, Περικλής Μουστάκης, Κίττυ Παϊτατζόγλου, Χάρης Τζωρτζάκης, Μηνάς Χατζησάββας και Νίκος Χατζόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέατρο Αλίκη: Το “σπίτι” της Αλίκης Βουγιουκλάκη και οι ζημιές από την τρομοκρατική επίθεση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε