Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Ποντάρει στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεταξύ αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών κινείται ο Αλέξης Τσίπρας με περιοδείες-επισκέψεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στην Ιταλία, καθώς θεωρεί ότι η υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν απέναντι στις υποψηφιότητες Μάρτιν Σούλτς(Σοσιαλιστές-Δημοκράτες) και Ζαν Κλώντ Γιούνκερ (ΕΛΚ) σηματοδοτεί την εναλλακτική πρόταση της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στις ασκούμενες συντηρητικές πολιτικές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου ευρύτερα δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις ευρωεκλογές, τις οποίες θεωρούν ως το βασικό πεδίο πολιτικής ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, αισιοδοξώντας ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της τρίτης θέσης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως αφετηρία πολιτικών εξελίξεων και προσωπικής επιτυχίας του κ. Τσίπρα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Παλέρμο ο κ. Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής και το ψηφοδέλτιό του (‘Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα) κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τις 150.000 υπογραφές στήριξης που απαιτούνταν στην Ιταλία και πλέον η Κουμουνδούρου αισιοδοξεί ότι η γειτονική χώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ του ΚΕΑ.

Να σημειωθεί ότι με βάση πανευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΚΕΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στην τρίτη θέση με τους Σοσιαλιστές πάντως υπό τον Μ. Σούλτς να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση.

Πάντως για τον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι το μέτρο της νίκης ή της ήττας τον Μάιο και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις την ώρα που τα κόμματα της συγκυβέρνησης όπως φάνηκε και χθες από την διακαναλική συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου η ταυτόχρονη διεξαγωγή και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προσμετρηθεί στο τι τι σημαίνει νίκη ή ήττα.

Και αυτό γιατί τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις μπορεί να “ισοφαρίσουν” πολιτικά και επικοινωνιακά τουλάχιστον το ενδεχόμενο καθαρής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε