Οι ρυθμίσεις είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ και προβλέπουν ότι στη νέα εταιρία θα εισφερθούν οι μονάδες:
– Λιγνίτης: ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600 MW, ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330 MW και η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW. Επίσης τα δικαιώματα της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία τους (Αμυνταίου, Κλειδιού, Λόφων Μελίτης, Κομνηνών Ι & ΙΙ, Βεύης).
– Υδροηλεκτρικά: Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW, Θησαυρού, ισχύος 384 MW, Άγρας, ισχύος 50 MW, Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW, Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW.
– Φυσικό αέριο: ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.
Στη νέα εταιρία θα μεταφερθούν, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προηγούμενη συναίνεσή τους και πελάτες της ΔΕΗ που καλύπτουν το 30% της ενέργειας που διαθέτει η επιχείρηση στην κατανάλωση. Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές για διάστημα τεσσάρων μηνών δεν θα έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση. Από την άλλη πλευρά και η ΔΕΗ για έξι μήνες υποχρεούται να απέχει από κάθε μορφής επιθετική εμπορική πρακτική για την επαναπροσέλκυση των πελατών αυτών.
Η αποκρατικοποίηση της μικρής ΔΕΗ θα γίνει με ανοιχτό, διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδεια οικοδομής και στα “τυφλά” οικόπεδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”
Φεύγουν από τη ΔΕΗ 2.000.000 καταναλωτές, θέλουν δε θέλουν!