Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ξάνθη: Χωρις μεσάζοντες και τα ψώνια του Πάσχα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

ΦΩΤΟ ΑΠΟ THRAKITODAY
ΦΩΤΟ ΑΠΟ THRAKITODAY

Μια “λαϊκή αγορά” με τη διάθεση των προς πώληση προϊόντων να πραγματοποιείται απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές στήθηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής έξω από τον χώρο του Κολυμβητηρίου στην Ξάνθη.

Πρόκειται για το κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβαίνει σε αντίστοιχες δράσεις. Παραγωγοί από την περιοχή ή άλλες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται και διαθέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους, είτε με παραγγελίες είτε χωρίς, σε “χαμηλότερες ή ίσες με την αγορά τιμές” όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.

φωτό από ThrakiToday

Όπως γράφει το ThrakiToday, πρόσφατα ωστόσο ήρθαν στο φως μια σειρά από δυσμενείς για την όλη δράση αναφορές, με σαφείς αιχμές τόσο για την τιμή και την ποιότητα των προϊόντων όσο και για το εάν εκδίδονται ή όχι τα απαραίτητα παραστατικά. Με τη σειρά τους οι διοργανωτές τονίζουν πως “στις πρωτοβουλίες συμμετέχουν παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα τους νόμιμα και εκδίδουν όλα τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία. Η συμμετοχή αποφασίζεται με βάση τους όρους που έχουν τεθεί από την κίνηση και είναι η εντοπιότητα ή χωρική συνάφεια όπου είναι δυνατόν, ο έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων από εθελοντές της Κίνησης ή το Χημείο του Κράτους καθώς και η διάθεσή τους σε τιμή ίση ή χαμηλότερη των τιμών της αγοράς. Ξεκάθαρος στόχος είναι η διάθεση ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές και χωρίς μεσάζοντες, στους καταναλωτές αλλά και η παρέμβαση στην αγορά που διαμορφώνεται από ολιγοπωλιακές πρακτικές και στρεβλώσεις”.

φωτό από ThraiToday

Η διάθεση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, ενώ για πρώτη φορά περιμετρικά της “λαϊκής αγοράς” χωρίς μεσάζοντες τοποθετήθηκε λωρίδα σήμανσης η οποία υποδήλωνε πως κάθε πάγκος έξω απ’ αυτήν δεν άνηκε στο κίνημα και δεν είχε σχέση με τη διοργάνωση. Η συμμετοχή του κόσμου κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ στο σημείο πέραν των παραγωγών βρέθηκε και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης τοποθετώντας έναν πάγκο με πασχαλινά είδη, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων χρηματοδοτούν κοινωνικές δράσεις της ΟΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνια της Ελλάδας στη σελίδα του Newsit Τοπικά Νέα

Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρα σύγκρουση στην Πάτρα – Ένας νεκρός, μία τραυματίας

Στα δύο ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας – Απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (VIDEO)

Χαλκιδική: 73χρονος κυκλοφορούσε “φορτωμένος” όπλα και χασίς

Λευκάδα: Έψαχναν ναρκωτικά, βρήκαν όπλα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε