Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Με αγορές και Μέρκελ θα ξεχαστεί ο Μπαλτάκος λένε στην κυβέρνηση – Θέμα Σαμαρά θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Δώρα και καλά λόγια από τη Μέρκελ περιμένει η κυβέρνηση
– Η έξοδος στις αγορές θα αλλάξει την ατζέντα λένε στο Μαξίμου
– Θέμα Σαμαρά και όχι Μπαλτάκου λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα Μπαλτάκος φαίνεται θα ακολουθεί για καιρό ακόμη την κυβέρνηση καθώς οι αναταράξεις συνεχίζονται και η αντιπολίτευση με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διάθεση να αφήσει το θέμα να καταλαγιάσει.
Την ίδια ώρα και από τη Χρυσή Αυγή με συνεχείς απειλές γίνεται λόγος για νέα “ντοκουμέντα” σε μια προσπάθεια να συντηρηθεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Κάπως έτσι η αλλαγή ατζέντας για την κυβέρνηση είναι μονόδρομος καθώς ακόμη και δημοσκοπικά το θέμα Μπαλτάκος “πονάει” τη ΝΔ.

Πρώτο θέμα στην κυβερνητική ατζέντα θα αποτελέσει η έξοδος της χώρας στις αγορές και αμέσως μετά το θέμα της επίσκεψης Μέρκελ στη χώρα.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της σιδηράς κυρίας της Ευρώπης μετά από χρόνια (από την περίοδο Καραμανλή) όπου η Καγκαλάριος δεν θα έρθει για να τραβήξει το αυτί της Ελλάδας.
Αντιθέτως φαίνεται ότι θα υπάρξουν πολλά καλά λόγια αλλά και ένα τουλάχιστον δώρο.
Ήδη ο Β. Σόιμπλε φαίνεται ότι προετοίμασε το έδαφος για τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου καθώς. Η Καγκελάριος το είχε υποσχεθεί στον πρωθυπουργό τον περασμένο Νοέμβριο και όλα δείχνουν ότι θα το ανακοινώσει μαζί με το ποσό με το οποίο θα προικοδοτηθεί το Ταμείο.
Παράλληλα όμως η κυβέρνηση περιμένει και μια υπόσχεση πολύ σημαντική για το μέλλον της χώρας. Μια δήλωση που θα αφορά στο χρέος και για την ακρίβεια μια δήλωση που θα αφορά στην δέσμευσή των εταίρων για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Ήταν μια υπόσχεση και της Α. Μέρκελ στην περίπτωση που η χώρα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα.

Όλα αυτά βέβαια υπό το πρίσμα της υπόθεσης Μπαλτάκου που φάνηκε ικανή να προκαλέσει μείζονα κρίση στην κυβέρνηση και την συνοχή της και το ερώτημα τώρα είναι εάν υπάρχει και συνέχεια.
Πέρα από τα όσα ακούγονται με απειλητική και εκβιαστική διάθεση από τα χείλη των μελών της Χρυσής Αυγής υπάρχουν και οι προθέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα επί της ουσίας δεν υπάρχει το όνομα του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά εκείνο του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Παίρνοντας κατά γράμμα τα λεγόμενα το Τ. Μπαλτάκου ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βάλει στο κάδρο τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για σχέσεις με την άκρα δεξιά.
Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει με τον τρόπο αυτό και όξυνση του κλίματος προ των εκλογών, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και τις κεντροαριστερές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας έτσι ενδοκυβερνητικό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε