Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

25 Μαρτίου 2014… Επτά χρόνια από το 2021

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εφτά χρόνια από την 25η Μαρτίου 2021 οπότε θα γιορταστεί η επέτειος των 200 ετών από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821.

Ήδη το 2021 χαρακτηρίζεται χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς καλλιεργείται η ελπίδα και η αισιοδοξία ότι τότε το χρέος θα είναι βιώσιμο και η πατρίδα θα είναι και πάλι ελεύθερη, ανεξάρτητη και εθνικά κυρίαρχη.

Και πραγματικά από ποιους πρέπει να απελευθερωθούμε;

Από τους πολιτικούς μας;
Από τους δανειστές;
Από τους απόντες εδώ και 4 χρόνια τώρα πνευματικούς μας ταγούς;
Από τους μιντιοκράτες-εργολάβους;
Από όλους αυτούς εν τέλει που συνέβαλαν στην εθνική μας χρεοκοπία και στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας;

Ενός…”περιορισμού” για τον οποίο έχουν μιλήσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη μέχρι τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η απάντηση για πολλούς από εμάς είναι μάλλον εύκολη συμφωνώντας μάλιστα στην άποψη ότι στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ότι όλοι αυτοί πρέπει να εξοστρακιστούν πάραυτα.

Και αυτομάτως τίθεται το εύλογο ερώτημα. Για να έρθουν ποίοι; Τα “τσογλάνια” της Αριστεράς που λένε ο Βενιζέλος και η Κανέλλη, οι “ψεκασμένοι”, οι “κουκουέδες” ή οι “φασίστες”;

Ενόψει του 2021 ήρωες βεληνεκούς 1821 δεν πρόκειται να υπάρξουν. Άλλωστε στη σύγχρονη εποχή που ζούμε δεν ξέρουμε καλά-καλά και τον “εχθρό” και τον “σύμμαχο”, αν και όπως έγινε και τότε με το “Αγγλόφιλο”, “Γαλλόφιλο” και “Ρωσόφιλο” Κόμμα κάπως έτσι μπορεί να οριοθετηθούν και οι πολιτικές δυνάμεις 200 χρόνια μετά με την προσθήκη των “Αμερικανόφιλων”, των “Κινεζόφιλων” και των “Γερμανόφιλων”, γιατί τα “συμφέροντα” και τα “λεφτά” τη σήμερον ημέρα είναι πολλά….!

Τι μας έχει μείνει λοιπόν; Μόνο ο εαυτός μας. Η προσωπική μας απελευθέρωση από το κακώς εννοούμενο ελληνικό DNA. Αν καταφέρουμε, ιδίως η νέα γενιά, μέχρι το 2021 να απελευθερωθούμε από την ιστορική “σκάλα” που κουβαλά ο καθένας μέσα του βάζοντας στο περιθώριο της ιστορίας όλους αυτούς που ευθύνονται πραγματικά για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την εθνική μας χρεοκοπία, τότε ίσως το 2021 να αποτελέσει το νέο ιστορικό ορόσημο για το νέο-ελληνικό κράτος και έθνος. Αρκεί να υπάρξει ταυτόχρονα αξιόπιστη εναλλακτική λύση και πρόταση, διαφορετικά το πισωγύρισμα θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό-.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε