Κυριακή, 6 Οκτ.
26oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Δεν πληρώνω λογαριασμό στη ΔΕΗ»

«Δεν πληρώνω λογαριασμό στη ΔΕΗ»

Οι περισσότεροι, κάθε δίμηνο που ανοίγουμε το φάκελο με το λογαριασμό της ΔΕΗ αισθανόμαστε ιδιαίτερα… ευτυχισμένοι, αφού αποδεικνύεται ότι διαθέτουμε δυνατή κράση. Παρά το αναγραφόμενο ποσό δεν αισθανόμαστε ούτε πόνο, ούτε μούδιασμα κι έτσι αποδεικνύεται ότι είμαστε υγιείς.

Μετά μάλιστα και την… επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ (που πληρώνουμε χωρίς να έχει λειτουργήσει) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάθε δίμηνο κάνουμε τέτοιο τεστ υγείας που τύφλα να έχουν τα τεστ κοπώσεως! Σκεφτείτε λοιπόν ότι κάποιος δεν έχει αυτή τη… χαρά, του τεστ, αφού δεν πληρώνει λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ο λόγος για έναν κάτοικο της Κομοτηνής που έχει δημιουργήσει ένα «έξυπνο» σπίτι, αυτόνομα ενεργειακό και όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης που τον συνάντησε «στο χωριό Ίασμος βρήκαμε κάτι σπάνιο. Βρήκαμε ένα ενεργειακά αυτόνομο σπίτι. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει άλλο τέτοιο σπίτι στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης του, υπάλληλος στη ΔΕΗ, δεν πληρώνει κανέναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Φωτοβολταϊκά για ηλεκτρικό ρεύμα, γεωτρήσεις για νερό. Έχει φτιάξει ένα “έξυπνο” σπίτι το οποίο σε καιρό κρίσης προσελκύει τα βλέμματα». Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA ο άνθρωπος που αποφάσισε να μην κάνει τεστ κοπώσεως και καρδιακών αντοχών μέσω λογαριασμών λέει πως «δεν πληρώνω κανέναν λογαριασμό, είμαι αυτόνομος»!

Στο οδοιπορικό που έκανε ο Νίκος Μάνεσης στην Κομοτηνή κατέγραψε επίσης και την αυτονομία των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Αν και στα περισσότερα μέρη της χώρας μας είναι δύσκολο οι άνθρωποι αυτοί να κινηθούν μόνοι τους, η Κομοτηνή αποτελεί πόλη-πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Θέλοντας να έχει λοιπόν καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινή του δραστηριότητα, ο Φάνης αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσει εκεί. «Η πόλη της Κομοτηνής είναι προσβάσιμη, δεν την ξενίζει η κινητική αναπηρία», λέει στην κάμερα «60’ Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως «η πόλη της Κομοτηνής μου έχει δώσει τρομερή ελευθερία και διάθεση για ζωή».

Απόψε, στις 24:00, ο Νίκος Μάνεσης με την εκπομπή του «60΄Ελλάδα» στον ALPHA, μας ταξιδεύει στην Κομοτηνή καταγράφοντας πολλά από όσα συμβαίνουν εκεί και ίσως ορισμένα από αυτά θα έπρεπε να αποτελέσουν παράδειγμα σε πολλούς.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε