Σάββατο, 30 Νοε.
19oC Αθήνα

Διαβάστε που θα γίνουν προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε που θα γίνουν προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Ισχυρότερες είναι οι προθέσεις των Ελλήνων εργοδοτών για προσλήψεις στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2014, για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για τις προοπτικές απασχόλησης της Manpower, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει αύξηση των απασχολούμενων ατόμων σε πέντε από τους εννέα τομείς της οικονομίας.

Η τριμηνιαία έρευνα αποκαλύπτει ότι το 19% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί, το 11% αναμένει μείωση, ενώ το 68% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +5%, εμφανίζοντας αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 11 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων αναφέρονται από τους εργοδότες του τομέα χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +19%

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν προβλέπουν οι εργοδότες σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το β’ τρίμηνο του 2014. Τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων αναφέρονται από τους εργοδότες του τομέα χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +19%.

οι εργοδότες στον τομέα μεταφορών & επικοινωνιών αναφέρουν σταθερό ρυθμό προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +11%. Οι προοπτικές του τομέα του τουρισμού ανέρχονται σε +8% ενώ αναμένεται αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και στον τομέα του εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), όπου οι προοπτικές βρίσκονται στο +6%

Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα μεταφορών & επικοινωνιών αναφέρουν σταθερό ρυθμό προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του +11%. Οι προοπτικές του τομέα του τουρισμού ανέρχονται σε +8% ενώ αναμένεται αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και στον τομέα του εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), όπου οι προοπτικές βρίσκονται στο +6%. Ωστόσο, ο αριθμός των απασχολουμένων αναμένεται να μειωθεί σε τρεις τομείς, και κυρίως στον τομέα της γεωργίας και στον τομέα των κατασκευών, όπου οι προοπτικές διαμορφώνονται στο -3%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις των προοπτικών, της τάξης των 10 και 4 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται στον τομέα χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και στον τομέα της γεωργίας αντίστοιχα. Ωστόσο, οι προθέσεις προσλήψεων εξασθενούν σε τέσσερις τομείς. Οι εργοδότες στον τομέα των κατασκευών αναφέρουν μείωση της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι προοπτικές του τομέα δημοσίου & κοινωνικών υπηρεσιών μειώνονται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές ενισχύονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες σε δύο κλάδους – τον κλάδο χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και τον κλάδο του εμπορίου (χονδρική & λιανική) – καταγράφουν σημαντικές βελτιώσεις, της τάξης των 21 ποσοστιαίων μονάδων. Τα σχέδια προσλήψεων εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες στον κλάδο μεταφορών & επικοινωνιών, και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα της μεταποίησης. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των εργοδοτών του κλάδου της γεωργίας καταγράφουν μείωση των προοπτικών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες

Όσον αφορά στις συγκρίσεις ανά γεωγραφική περιοχή, οι εργοδότες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής αναφέρουν συγκρατημένα αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +9%. Παράλληλα, οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα εκτιμούν ότι η αγορά εργασίας θα παραμείνει στάσιμη, με Προοπτικές της τάξης του 0%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές είναι ενισχυμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, αλλά παραμένουν αμετάβλητες στη Βόρεια Ελλάδα. Σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2013 οι εργοδότες και στις δύο γεωγραφικές περιοχές αναφέρουν ενισχυμένες προοπτικές προσλήψεων. Οι προοπτικές για την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής βελτιώνονται κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αύξηση της τάξης των 7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα.

οι εργοδότες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής αναφέρουν συγκρατημένα αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +9%

Σημειώνεται ότι η έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το β’ τρίμηνο του 2014 πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης:
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο μετά το Eurogroup

Αφήνουν πολλά λεφτά τα ανοίγματα στον «gay-τουρισμό»

”Ζούμε το τέλος της κρίσης”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε