Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Δραγασάκης σε Γερμανούς βουλευτές: «Να διαβεβαιώσετε τον λαό σας ότι θα βρεθούν λύσεις εντός της ευρωζώνης»

Δραγασάκης σε Γερμανούς βουλευτές: «Να διαβεβαιώσετε τον λαό σας ότι θα βρεθούν λύσεις εντός της ευρωζώνης»

Διαπιστευτήρια στους γερμανούς βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Δραγασάκη. Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλής για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα.

«Εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας και ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν όχι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης καλώντας τους Γερμανούς βουλευτές αναλογιστούν τι σημαίνει ανεργία στο 60% και μάλιστα στους νέους, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Είπε όμως και το εξής: «Ανησυχούμε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά δεν συμμεριζόμαστε φωνές που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς. Αν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε το Γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στο πλαίσια της ευρωζώνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς Νέα Δημοκρατία οι Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος; “κλεφτές ματιές” και στο κόμμα του Πολύδωρα…

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος

Καλατζής και Λοβέρδος απειλούν να καταψηφίσουν – Συναγερμός στο Μαξίμου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε