Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Που θα χιονίσει – Με τι καιρό θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Που θα χιονίσει – Με τι καιρό θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Μάρτης…γδάρτης από σήμερα με βροχές. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες και που θα χιονίσει; Με τι καιρό θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.  Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Νewsit από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Η μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει καθώς από σήμερα νεφώσεις καλυπτουν όλη σχεδόν τη χώρα, οι οποίες είναι λιγότερες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι καλύτερες περιοχές από άποψη φαινομένων θα είναι οι κεντρικές και νότιες όπου περιμένουμε νεφώσεις μεν αλλά όχι βροχές τουλάχιστον μέχρι το βράδυ.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Οι νεφώσεις θα αρχίσουν να δίνουν βροχές πρώτα στα δυτικά, ενώ αργότερα θα εξελιχθούν και σε τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία στις υπόλοιπες κεντρικές, βόρειες και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 4 με μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα και μετά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, ψηλά όμως, από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με μποφόρ ενώ τη νύχτα θα γυρίσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Ηπειρο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Προσκαιρες χιονοπτώσεις περιμένουμε από το απόγευμα στα βουνά της Πίνδου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ουσιαστικά από τη Λευκάδα και πάνω. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα γυρίσουν το απόγευμα σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα ενταθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πιθανότητα βροχών κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά εώς 6 μποφόρ αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικους 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι και μετά μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά όμως, δηλαδή στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και πιθανά αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όμως σταδιακά το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα ενταθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 21 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα και μετά κυρίως στα βορειοδυτικά, δηλαδή στην Αχαϊα και Ηλεία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ από τα βράδυ θα γυρίσουν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 19 βαθμούς, στην Κρήτη όμως θα φτάσεις το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για βροχές από το απόγευμα και τη νύχτα κυρίως, στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ ενώ τη νύχτα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας από τον μετεωρόλογο Τάσο Αρνιακό:

Τι καιρό θα κάνει ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα τα φαινόμενα στις ανατολικές περιοχές θα είναι πιο ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά, δηλαδή στα βουνά της Πίνδου και της δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο από 1.200 με 1.300 μέτρα και πάνω, αλλά σιγά – σιγά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθουν σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 5 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου ενώ στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 ως 17 με 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική όπου θα διεξαχθεί και η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον καιρό της 25ης Μαρτίου:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Χιόνια την Τρίτη στα ορεινά

Δρακόντεια τα μέτρα για την παρέλαση – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε