Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Malaysian Airlines: Ποιοι είναι οι δυο νεαροί Ιρανοί με τα κλεμμένα διαβατήρια

Malaysian Airlines: Ποιοι είναι οι δυο νεαροί Ιρανοί με τα κλεμμένα διαβατήρια

Ένας 19χρονος που ήθελε να πάει να βρει τη μητέρα του στη Φρανκφούρτη. Ο δεύτερος ένας 29χρονος, επίσης από το Ιράν, που επίσης θέλησε να φτάσει στην Ευρώπη. Μπορεί πίσω τους να κρύβεται κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης, αλλά τρομοκράτες δεν είναι! Αυτοί είναι οι δυο επιβάτες μυστήριο του Boeing της Malaysian Airlines.

Δεν ήταν τρομοκράτες όπως “φοβήθηκαν” ή έσπευσαν να υιοθετήσουν πολλοί. Ήταν δυο άνθρωποι που προσπάθησαν να βρουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Αλλά η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Ο 19χρονος Πουρία Νουρ Μοχάμαντ Μαχράντ είναι ο πρώτος από τους δυο επιβάτες της πτήσης MH370 των Malaysian Airlines που ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήριο. Εκείνος, είχε το διαβατήριο του Αυστριακού, που είχε κλαπεί από τα Πουκέ της Ταϊλάνδης το 2012.

Στόχος του ήταν να φτάσει στο Πεκίνο. Εκεί, θα περίμενε 10 ώρες και μετά θα έφευγε για Άμστερνταμ. Κι από εκεί, θα έφτανε στη Φρανκφούρτη όπου τον περίμενε η μητέρα του.

Μαζί του, μέχρι την Ολλανδία θα ήταν ο 29χρονος Νταλαβάρ Σαγέντ Μοχάμαντ Ρεζά. Κι εκείνος από το Ιράν, κι εκείνος ήθελε να πετάξει παράνομα στην Ευρώπη.

Οι δυο τους έφτασαν στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου, χρησιμοποιώντας τα ιρανικά τους διαβατήρια.

Ο 19χρονος Ιρανός

Τα εισιτήρια για την πτήση της Malaysian Airlines τα αγόρασαν μαζί. Είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό, τον Καζέμ Άλι.
Τα δύο εισιτήρια αγοράστηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ο Άλι, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.
Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

Και ο 29χρονος

Πήραν τα εισιτήρια και δεν αποκλείεται κύκλωμα που εδρεύει στο Πεκίνο και διακινεί παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη, να τους παρείχε τα ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Οι δυο άνδρες, στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, φαίνονται να επιβιβάζονται μαζί στο αεροπλάνο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοί μπαινόβγαιναν στο πιλοτήριο της μοιραίας πτήσης; – ΦΩΤΟ

Νέος συναγερμός: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Boeing της Malaysian Airlines; “Το εντοπίσαμε στα στενά της Μάλακα” είπε Μαλαίσιος αξιωματούχος

Πέταξαν μπουκάλια σε αξιωματούχους της Malaysia Airlines

Ανατριχιαστικό! Ακόμα καλούν τα κινητά των επιβατών του αεροπλάνου της Malaysia Airlines! – Τους δείχνουν να είναι online σε social media!

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των επιβατών της Malaysian Airlines με τα κλεμμένα διαβατήρια – 19χρονος Ιρανός ο ένας, έψαχνε άσυλο στη Γερμανία

Αυτός είναι ο 19χρονος Ιρανός που μπήκε στην πτήση της Malaysian Airlines με κλεμμένο διαβατήριο – Ήθελε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία – Όλα τα σενάρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε