Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος ανοίγει παράθυρο υποχώρησης της κυβέρνησης για το γάλα – “Παλιό πρόβλημα ο Μπαλτάκος” – Βήμα πίσω κι από τον Χαρακόπουλο;

Ο Βενιζέλος ανοίγει παράθυρο υποχώρησης της κυβέρνησης για το γάλα – “Παλιό πρόβλημα ο Μπαλτάκος” – Βήμα πίσω κι από τον Χαρακόπουλο;

– Βελτιώσεις αν χρειαστεί στο θέμα του γάλακτος “υποσχέθηκε” ο Ευάγγελος Βενιζέλος
– Τώρα ραντεβού του Στουρνάρα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν
– 10ελπτη συνάντηση Μπαλτάκου – Χαρακόπουλου – Φαίνεται να κάνει πίσω ο αναπληρωτής υπουργός
– Αποφασισμένοι να καταψηφίσουν οι Βλάχος, Μωραϊτης, Σηφουνάκης, Χαρακόπουλος, Κασσής, Τζαμτζής

Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει με το γάλα, το οποίο απειλεί τόσο τη συνοχή της κυβέρνησης όσο και την επικύρωση του πολυνομοσχεδίου και η εκταμίευση της υποδόσης των 4,9 δις ευρώ έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ώρα που βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, απειλούν να καταψηφίσουν τη διάταξη για το γάλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους εμφανίστηκε καθησυχαστικός και επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο για αλλαγές που θα ικανοποιήσουν και τους βουλευτές που αντιδρούν.

Προανήγγειλε βελτιώσεις, που όπως είπε θα γίνουν να κριθεί πως είναι απαραίτητο. “Δεν θα παίξουμε με τη σωτηρία της χώρας. Το γάλα είναι σοβαρό θέμα, ποιος θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία της χώρας;”, είπε και πρόσθεσε πως άμεσα θα υπάρξει διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους (γαλακτοπαραγωγούς και εταιρίες).

Πριν ξεκινήσει ο διάλογος με τους παραγωγούς και τις εταιρίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σηκώνει μανίκια για μια ακόμη δύσκολη διαπραγμάτευση, ίσως δυσκολότερη από εκείνη με την τρόικα: θα συναντήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με στόχο να τους… μαλακώσει ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή.

«Θα είναι η πρώτη επίσημη ενημέρωση σε εμάς για τη συμφωνία. Θα δούμε τις τελικές διατυπώσεις σε όλα τα θέματα, και όχι μόνο στο γάλα. Πιθανόν να εντοπιστούν κάποια προβλήματα. Θα τα δούμε. Δεν θα κάνουμε βέβαια κάτι που θα αλλοίωνε την ουσία της συμφωνίας», δήλωσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αλλά δεν είναι όλοι αυτής της άποψης. Ο Νίκος Σηφουνάκης έστειλε… μήνυμα από τη Βουλή πως η διάταξη για το γάλα, δε θα περάσει! “Ξεχάστε το, δεν περνάει” είπε, ενώ ο Μιχάλης Κασσής έριξε και καρφιά προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόσθεσε: ”δεν θα είμαι βουλευτής μαριονέτα, αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω” δήλωσε στο Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. ”Να πέσει η κυβέρνηση και να πάει στην ευχή της Παναγίας” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπό απειλή αντάρτη.

Αντίθετος και ο Θάνος Μωραϊτης, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία αντιδρά και ο Γιώργος Βλάχος, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει απειλήσει ακόμη και με παραίτηση.

Υποχωρεί και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος;

Το… “μασάζ” στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπλακτάκος και μάλλον τα… κατάφερε. Οι δυο άνδρες είχαν 10λεπτη συνάντηση στο γραφείο του γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή.

Μετά το τέλος της, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει βήμα πίσω. Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι να πάρει στα χέρια του το τελικό κείμενο και να έχει σαφείς δεσμεύσεις για το θα γίνει, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Που σημαίνει ότι για την ώρα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της παραίτησης που θα έφερνε την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση και επικοινωνιακά. “Αν δεν δω κάτι χειροπιαστό δεν θα κάνω κάτι σήμερα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Παλιό πρόβλημα ο Μπαλτάκος”

Το θέμα του γάλακτος δεν είναι το μοναδικό που απειλεί, τις τελευταίες ώρες, τις αντοχές της κυβέρνησης. Υπήρξε και το θέμα με την τροπολογία για τους μετανάστες και την απέλασή τους σε περίπτωση ψευδών καταγγελιών κατά αστυνομικών και λιμενικών.

“Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την τροπολογία είναι κωμικό” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως “δημιουργήθηκε από ανθρώπους που έκαναν κακούς χειρισμούς”, “φωτογραφίζοντας” τον Τάκη Μπαλτάκο και τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
“Έχουμε βρει τη σωστή διατύπωση”, είπε και πρόσθεσε πως η διάταξη θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για το θέμα και την παρέμβαση του Τάκη Μπαλτάκου, απάντησε αρνητικά και χαρακτήρισε τον γραμματέα της κυβέρνησης “παλιό πρόβλημα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γάλα απειλεί να “κόψει” την συνοχή της κυβέρνησης – Καταψηφίζουν: Βλάχος, Μωραϊτης, Σηφουνάκης, Χαρακόπουλος, Κασσής, Τζαμτζής

Μασάζ Στουρνάρα στο ΠΑΣΟΚ για το γάλα

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου για τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή

‘Να πέσει η κυβέρνηση και να πάει στην ευχή της Παναγίας”

Χαρακόπουλος, Κασσής, Τζαμτζής έτοιμοι να χύσουν την καρδάρα με το γάλα

Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες: Κόντρα 2 βουλευτών για το ποιός έχει αρμέξει πιο πολλά αρνιά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε