Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στο κυνήγι του… ανοιχτού φαρμακείου – Στήθηκαν στην ουρά από τις 6 το πρωί! (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κυνήγι του… ανοιχτού φαρμακείου – Στήθηκαν στην ουρά από τις 6 το πρωί! (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Ταλαιπωρία, νεύρα, αγωνία για το αν θα βρουν όλα τα φάρμακα– αφού οι ελλείψεις σε πολλά σκευάσματα ευρείας κυκλοφορίας είναι ήδη εμφανή- και ατέλειωτες ώρες αναμονής στην ουρά, συνθέτουν την εικόνα έξω από τα ελάχιστα ανοιχτά φαρμακεία στο Λεκανοπέδιο.

Στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας τα εφημερεύοντα φαρμακεία σπάνια είναι περισσότερα από δυο, με συνέπεια ο κόσμος να σχηματίζει από νωρίς το πρωί ουρές προκειμένου να εξυπηρετηθεί.


Στη Νέα Ζωή Περιστερίου ο κόσμος περίμενε στην ουρά από τις 6 το πρωί, ενώ το φαρμακείο άνοιγε στις 8, με το μέσο χρόνο αναμονής να αγγίζει τις 3 ώρες.


Μπορεί οι περισσότεροι ασφαλισμένοι να είχαν προνοήσει από τις προηγούμενες ημέρες για τη προμήθεια της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούν λόγω χρόνιων παθήσεων, όμως δεν ήταν δυνατό να προβλέψουν το …ξαφνικό κρυολόγημα, που τους οδήγησε για ακόμη μια φορά σε αναζήτηση ανοικτού φαρμακείου.


Από τη πλευρά τους οι φαρμακοποιοί από τη μια καλούνται να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς, από την αλλαγή βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αγανάκτηση του κόσμου, εξαιτίας των ελλείψεων που άρχισαν να παρατηρούνται ακόμα σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, ήδη από την 3η ημέρα της απεργίας.

Η κατάσταση μάλιστα για τους ασφαλισμένους αναμένεται να επιδεινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα , αφού οι φαρμακοποιοί μέσω των συλλόγων τους προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους από την ερχόμενη Δευτέρα.


Προς το παρόν προετοιμάζονται για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προαναγγείλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών για το απόγευμα της Κυριακής (6μ.μ) έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις αλλαγές στη διάθεση των φαρμάκων, την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων.


Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών “προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού”, αλλά “όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν” ενώ χαρακτηρίζει “ατυχή” τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έπρεπε στην Αττική να υπάρχουν 200 φαρμακεία ως ασφάλεια, αντί για 50 που έχουν βάλει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε

“Σκοτωμός” στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου! Άδωνις:”Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε”! Λουράντος: “Παραιτηθείτε”!

Άδωνις: Οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών

Τραγικές εικόνες από τις ουρές στα φαρμακεία τη νύχτα – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Αλλαγές σοκ στα φαρμακεία φέρνει το πολυνομοσχέδιο!

Όλες οι αλλαγές στα φαρμακεία – Για αγώνα μέχρις εσχάτων προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Άδωνις: «Μέχρι τέσσερα φαρμακεία και τέλος»! Τι θα αλλάξει στις ρυθμίσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε