Τετάρτη, 24 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Συμφωνία με την τρόικα βλέπει ο Στουρνάρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και το θέμα των μέτρων του ΟΟΣΑ έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας προσβλέποντας σε μια συμφωνία με την τρόικα

Δικαιωμένος για το δημοσιονομικό κενό, που πλέον συμφωνεί και η τρόικα πως δεν θα υπάρξει το 2014, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών που λέει ότι πλέον η διαπραγμάτευση βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει αφού όπως ισχυρίζεται έχουν κλείσει τα μέτρα του ΟΟΣΑ σε ποσοστό 87%.

Όπως προβλέπει μάλιστα ο κ. Στουρνάρας εάν το θέμα των μέτρων του ΟΟΣΑ κλείσει τότε στα άλλα θα είναι πιο ελαστική η τρόικα.

Το θέμα της διαφωνίας για τις τράπεζες ξεπερνά την Ελλάδα, λέει ο υπουργός Οικονομικών και εξάλλου, τονίζει ότι σε 6 μήνες θα κάνει η ΕΚΤ τα stress tests.

Όπως άλλωστε έχει σημειώσει ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Εurogroup είναι ευθύνη του διοικητή της κεντρικής τράπεζας κάθε χώρας.
Σημειώνονται διαφωνίες από το ΔΝΤ, θα τεθούν και στο eurogroup,ωστόσο όπως υπολογίζει ο κ. Στουρνάρας το θέμα θα έχει λυθεί πριν το eurogroup.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών η χώρα θα βγεί στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο δεν διευκρίνισε πως διανεμηθεί το πλεόνασμα, λέγοντας πως αυτό ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε