Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Φοβίσαμε αυτούς που τόσα χρόνια μας φοβίζουν (VIDEO)

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Το στίγμα του πολιτικού του λόγου, έδωσε από τα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση για το Ποτάμι. Σε μια ομιλία με συνεχείς αναφορές στο νησί και χαρακτηριστική χρήση του πρώτου πληθυντικού και της λέξεως “εμείς” όταν αναφερόταν στην Κρήτη.

Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί στα βήματα της Κρήτης, όπως είπε ο ιδρυτής του κόμματος “Το ποτάμι” και αυτό γιατί παρά τα προβλήματα και την κρίση το νησί είναι μια περιοχή που παράγει, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο δημοτικό κήπο Χανίων.

“Με θεωρούν κουζουλό – Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο”

Όπως διαβάζουμε στο flashnews, ως προς την απόφασή του να δημιουργήσει “Το ποτάμι” ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: “Κάποιοι από εμάς είχαν βολευτεί. Και εγώ είχα βολευτεί. Ήταν καλά τα πράγματα στη ζωή μου. Όμως εγώ αποφάσισα να αφήσω τη βόλεψή μου και να πάρω το ρίσκο. Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο”


Video streaming by Ustream
“Δέχτηκα κριτική και απο τους δημοσιογράφους με τους οποίους πριν λίγο καιρό συνεργαζόμουν, γιατί με θεωρούν απρόβλετο, με θεωρούν κουζουλό” όμως κατά το Σταύρο Θεοδωράκη αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζονται για να γίνει η αλλαγή.

“Αλλάξαμε τους όρους του παιγνιδιού. Φοβίσαμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας φοβίζουν”, είπε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από το κοινό, μεταξύ άλλων, για το αν “Το Ποτάμι” έχει πολιτική ή επιχειρηματική στήριξη.

“Δεν έχουμε πίσω δωμάτια και δεν έχουμε αποκλεισμούς. Αυτούς που αποκλείουμε είναι αυτοί που είναι μπλεγμένοι με παλιές ιστορίες” είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

“Το Ποτάμι ξεκίνησε και θα τα αλλάξει όλα. Βαρεθήκαμε να επιλέγουμε ανάμεσα σε δύο λάθη. Θα αλλάξουμε την Ελλάδα και θα την αλλάξουμε τώρα”

“Αλλάξαμε τους όρους του παιχνιδιού. Φοβίσαμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας φοβίζουν”, είπε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Και συνέχισε: “Βλέπετε καθημερινά στα παράθυρα τους εκπροσώπους των παλιών κομμάτων να δίνουν τα χέρια και να πολεμούν ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Χάνουν την εξουσία από κάποιον που δεν ελέγχουν. Από κάποιον που είναι αποφασισμένος να στηριχθεί μόνο σε εθελοντές και όχι σε συμφέροντα και μηχανισμούς. Λίγα λεφτά από τους πολλούς και καθόλου λεφτά από τους λίγους – είναι το σύνθημα μας σε αυτή την προεκλογική καμπάνια.


Video streaming by Ustream

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους. (…) Το Ποτάμι ξεκίνησε και θα τα αλλάξει όλα. Βαρεθήκαμε να επιλέγουμε ανάμεσα σε δύο λάθη. Θα αλλάξουμε την Ελλάδα και θα την αλλάξουμε τώρα”

“Να παντρέψουμε παράδοση και καινοτομία”

Επιπλέον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κρήτη πρέπει να λαμβάνει από τις δημόσιες επενδύσεις πολύ περισσότερα από τη στιγμή που προσφέρει κατά 15-17% στο ΑΕΠ.

“Πρέπει να σταματήσουμε να πουλάμε χύμα το λάδι μας και πρέπει να κάνουμε καμπάνια φήμης για τα προϊόντα. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει προστασία στα κρητικά προϊόντα στο δρόμο προς την Ευρώπη. Αντιστοίχως και εμείς πρέπει να έχουμε συνεταιρισμούς και να παντρέψουμε παράδοση και καινοτομία”

Διαβάστε επίσης:

Μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση – Τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ με σχεδόν διψήφιο ποσοστό

 

Τριήμερη περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κρήτη 

 

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και πέμπτο το Ποτάμι σε νέα δημοσκόπηση

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε