Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Θρίλερ χωρίς… τέλος: Καμία συμφωνία με την τρόικα, “αγκάθια” απολύσεις, φάρμακα, γάλα και πλεόνασμα

Θρίλερ χωρίς… τέλος: Καμία συμφωνία με την τρόικα, “αγκάθια” απολύσεις, φάρμακα, γάλα και πλεόνασμα

Η μόνη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει κυβέρνηση και τρόικα είναι πως διαφωνούν. Οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις δεν είχαν κατάληξη και συνεχίζονται μέχρι… τελικής πτώσης!

Πριν δεχτεί ξανά στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τον αναπληρωτή του, Χρήστο Σταϊκούρα, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου για μιάμιση ώρα είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά πότε θα “κλείσει” η συμφωνία και τόνισε πως η ελληνική πλευρά αγωνίζεται να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιογράφος: Θα ολοκληρωθεί πιστεύετε σήμερα η διαπραγμάτευση με την τρόικα;
Ι. Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζω. Έχουμε φτάσει κοντά. Αλλά δεν γνωρίζω αν θα ολοκληρωθεί.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση να κάτσουν κι άλλο, δηλαδή αύριο;
Ι. Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζω. Προσπαθούμε να τελειώσουμε.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου, κυβέρνηση και τρόικα παραμένουν απόσταση στο θέμα των απολύσεων του 2015, στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, στο φρέσκο γάλα, καθώς και ύψος του πλεονάσματος που θα μοιραστεί σε ένστολους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και στο θέμα των εργασιακών.

Εκεί, η τρόικα επιμένει στην κατάργηση των τριετιών και το υπουργείο Εργασίας αντιπροτείνει την εγκαθίδρυση μηχανισμού προσλήψεων μακροχρόνια ανέργων.

Όλα τα αγκάθια ανά υπουργείο

– Στο υπουργείο Εργασίας. Δεν έχει επέλθει συμφωνία όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.
– Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα εμμένει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται.
– Στο υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν υπάρχει συμφωνία στα ζητήματα του γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των φαρμακείων, αλλά και των παρεμβάσεων στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία), που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
– Στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχει επέλθει συμφωνία στο σκέλος των δημοσιονομικών εξελίξεων και κυρίως στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας

Μάχη με το χρόνο για συμφωνία με την τρόικα – Δεν κάνουν πίσω για τις απολύσεις στο Δημόσιο – Αναλυτικά όλα τα “αγκάθια” ανά υπουργείο

Κεδίκογλου: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Όλα ανοιχτά με την τρόικα – Συμφώνησαν μόνο ότι διαφωνούν!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε