Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Το Δουβλίνο του Αντώνη Σαμαρά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επαφές, που θα έχει αύριο και μεθαύριο στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει στο εσωτερικό της χώρας “ανοιχτά μέτωπα” με κυριότερο αυτό των διαφωνιών με την τρόικα.

Με το βλέμμα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και στη συνολική συμφωνία για τη διευθέτηση του Ελληνικού ζητήματος μεταβαίνει αύριο στην Ιρλανδική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Στενοί συνεργάτες του, μάλιστα, δεν αποκλείουν κατ ιδίαν συναντήσεις του κυρίου Σαμαρά με σημαντικούς παίκτες του ευρωπαικού πολιτικού γίγνεσθαι όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, με στόχο να αποσοβηθεί η ρήξη με την τρόικα και να εκδοθεί έστω και μία δήλωση από την πλευρά των δανειστών μας, που θα αναγνωρίζει την πρόοδο, που έχει καταγράψει η ελληνική κυβέρνηση.

Στην προσωπική του παρέμβαση ποντάρει ο Αντώνης Σαμαράς κατά το διήμερο της Συνόδου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στο Δουβλίνο ώστε να προωθηθούν με αίσιο τρόπο τα ελληνικά θέματα εν όψει Ευρωεκλογών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Δουβλίνο με υψηλές προσδοκίες, καθώς ευελπιστεί ότι μέσω των αποφάσεων του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, η ευρωπαική Κεντροδεξία θα πραγματοποιήσει μία στροφή προς αναπτυξιακές πολιτικές, θα απομακρυνθεί από τις επιλογές της σκληρής λιτότητας, εξέλιξη, που αναμένεται να ενισχύσει ουσιωδώς και τη Νέα Δημοκρατία στο εσωτερικό εν όψει της κρίσιμης διπλής εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Μαίου.

Καθοριστική, μάλιστα, αναμένεται και η παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική πλατφόρμα του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, καθώς αναμένεται να υπογραμμιστεί η ανάγκη κοινής θαλάσσιας πολιτικής αλλά και η εφαρμογή πολιτικών καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης. Σε περίοπτη θέση αναμένεται να βρεθούν και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ανάπτυξης, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αποφασιστικής αντιμετώπισης της ανεργίας και δη μεταξύ των νέων.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει κατά το προσεχές διήμερο και τον αναβαθμισμένο ρόλο του ιδίου αλλά και του κόμματος στα τεκταινόμενα εντός της Ευρωπαικής Κεντροδεξιάς. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με την κυρία Μέρκελ ήταν από τους ηγέτες, που έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” δια της επικύρωσης τους στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Κομισιόν. Θεωρείται, μάλιστα, εξαιρετικά πιθανό ο κύριος Γιούνκερ να επισκεφθεί και τη χώρα μας έως τις Ευρωεκλογές, κίνηση, που ερμηνεύεται ως έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της Αθήνας αλλά και των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης

”Τελείωσε το θέμα των τραπεζών – Στο Εurogroup με κλεισμένο πακέτο”

Σαμαράς και Βενιζέλος λύνουν τον γόρδιο δεσμό…

Πονοκέφαλος για τα κόμματα το ευρωψηφοδέλτιο…

Συμφωνία με την τρόικα βλέπει ο Στουρνάρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε