Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βενιζέλος: Αν χρειαστεί θα κινητοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για την ομογένεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη Μαριούπολη όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν αναχωρήσει για το Κίεβο.

Μήνυμα συμπαράστασης της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας μετέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ομογενών στη Μαριούπολη.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα παράσχει προστασία στους ομογενείς και ότι, αν χρειαστεί θα κινητοποιηθούν οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί μηχανισμοί για την προστασία τους.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως, ως Έλληνες πολίτες, η Ελλάδα σας έχει υπό την απόλυτη κάλυψη και προστασία της και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, εθνικές και ευρωπαϊκές, ώστε να έχετε αυτή την προστασία, αυτή την φροντίδα που πρέπει να έχετε, τις δύσκολες στιγμές που ζείτε”.

Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών θα μεταβεί στο Κίεβο όπου θα συναντηθεί με τη νέα ουκρανική ηγεσία, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πραγματοποιούν έκακτη σύνοδο αύριο Δευτέρα.

Διαβάστε

Ρώσοι πήραν όπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Στην Ουκρανία σήμερα ο Βενιζέλος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αδέξιοι Ευρωπαίοι και η ελληνική αμηχανία

Αυτή είναι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Κριμαία

Ουκρανία: Αν η Ρωσία επέμβει στρατιωτικά, αυτό θα είναι η αρχή του πολέμου! Ρωσικά πολεμικά πλοία εμφανίστηκαν στις ακτές κοντά στη Σεβαστόπολη

Ολάντ για Ουκρανία: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μία εξωτερική επέμβαση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε