Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αυστρία: Χωρίς αποτέλεσμα η αναζήτηση για ναζιστικές στοές

Αυστρία: Χωρίς αποτέλεσμα η αναζήτηση για ναζιστικές στοές

Άκαρπες απέβησαν οι γεωτρήσεις για την αναζήτηση μυστικών στοών των ναζιστών στην περιοχή Σανκτ Γκεόργκεν-Γκούζεν κοντά στο Λιντς όπου, σύμφωνα με έρευνες του γνωστού Αυστριακού κινηματογραφιστή Αντρέας Ζούλτσερ για τη νέα του ταινία, το Τρίτο Ράιχ πειραματιζόταν προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε νέα όπλα, πιθανόν και στην κατασκευή μιας ατομικής βόμβας.

Οι γεωτρήσεις για την επισήμανση μεγάλων υπογείων χώρων που έγιναν την Τρίτη σε βάθος 100 μέτρων, συνεχίστηκαν χθες σε μεγαλύτερο βάθος επιπλέον 22 μέτρων, αλλά διακόπηκαν σήμερα, αφού προσδιόρισαν διάφορα στρώματα υπεδάφους αλλά όχι κοιλότητες, όπως δήλωσε ο γεωλόγος Χάραλντ Βίμερ, σημειώνοντας πάντως πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξή τους σε άλλη τοποθεσία.

Στην περιοχή βρίσκονταν το σύστημα των σηράγγων, όπου στη διάρκεια του πολέμου οι Ες-Ες είχαν οργανώσει την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Μπεργκκριστάλ”.

Είχαν θέσει σε λειτουργία, με απόλυτη μυστικότητα, υπόγεια εργοστάσια παραγωγής υλικών εξοπλισμού με την καταναγκαστική εργασία κρατουμένων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν και Γκούζεν.

Στο πλαίσιο της “Μπεργκκριστάλ” η υπό τους ναζιστές αεροπορική βιομηχανία “Μέσερσμιτ” είχε καταλάβει μια υπόγεια επιφάνεια 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για την κατασκευή των αεροσκαφών “Me-262” και εξαρτημάτων ιπτάμενων βλημάτων, με την εγκατάσταση να έχει δυναμικότητα κατασκευής πάνω από χίλια αεροσκάφη το μήνα.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Αντρέας Ζούλτσερ για τη νέα του ταινία, υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη στην περιοχή αγνώστων μέχρι τώρα μυστικών συστημάτων υπόγειων στοών των ναζί, στις οποίες, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, γίνονταν εντατικές έρευνες για μυστικά όπλα.

Κατά την άποψή του, αυτό αποδεικνύεται από μια πληθώρα ντοκουμέντων από αρχεία του Βερολίνου αλλά και αρχεία διαφόρων εταιρειών-συνεργατών των ναζιστών, ενώ μόλις πριν από ένα εξάμηνο ανακαλύφθηκαν τα πρωτότυπα σχέδια της κατασκευής του εργοστασιακού συμπλέγματος “Μπεργκκριστάλ”.

Από τα σχέδια αυτά διαπιστώνεται πως είχαν εξορυχτεί πάνω από 340.000 κυβικά μέτρα γης, την ώρα που για το σύμπλεγμα “Μπεργκκριστάλ” οι εξορύξεις έφθαναν μόνον στα 110.000 έως 130.000 κυβικά μέτρα. Άρα, επισημαίνει ο γνωστός κινηματογραφιστής, από αυτό και μόνον αποδεικνύεται ότι υπήρχαν και άλλες υπόγειες κατασκευές των Ες-Ες.

Διαβάστε

Επίθεση αυστριακών ακροδεξιών: Η Ελλάδα βαρέλι χωρίς πάτο

Αυστρία: Έρχεται διαγραφή του ελληνικού χρέους;

Ο συνεργός της Αμάντα Νοξ προσπάθησε να το «σκάσει» μετά τη νέα καταδίκη

Νέο ρεκόρ για τον αυστριακό τουρισμό το 2013

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε