Ελλάδα

Δημόσιο: νέο κούρεμα στους μισθούς για να μην πάρουν πίσω χρήματα οι υπάλληλοι

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός και έτσι το Οικονομικό επιτελείο εξετάζει τώρα όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου

Η μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί υπολογίζεται ότι θα είναι 1,1 στην περίπτωση που πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματα από τις περικοπές όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και έτσι τώρα εξετάζονται τρία σενάρια.

Το πρώτο είναι να μην δοθούν τα χρήματα εφάπαξ, αλλά σε δόσεις και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας ώστε να μην επιβαρυνθεί κανένας προϋπολογισμός με μεγάλο κόστος.

Το δεύτερο σενάριο είναι να επιστραφούν μεν τα χρήματα αλλά να υπάρξει νέα έκτακτη εισφορά στις πολύ υψηλές συντάξεις έτσι ώστε να μετριαστεί κάπως το κόστος.

Το τρίτο σενάριο είναι αυτό που περιλαμβάνει περικοπές. Να υπάρξει δηλαδή νέος νόμος με τον οποίο οι εργαζόμενοι στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια θα υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, έτσι ώστε οι επιστροφές χρημάτων που πρέπει να γίνουν να είναι πολύ μικρές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλα δείχνουν ότι απ’ όλα τα σενάρια απαλλάσσονται οι δικαστικοί.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη Πέμπτη με άνοδο θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη - Αναλυτική πρόγνωση έως και τη Δευτέρα του Πάσχα
Για «εντυπωσιακή» μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης κάνει λόγο ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος
Αφρικανική σκόνη