Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Δύο “Ελιές” για την κεντροαριστερά

Δύο “Ελιές” για την κεντροαριστερά

Με βηματισμό χελώνας και έντονη καχυποψία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των “58”, αλλά και των κινήσεων προχωρούν οι διαβουλεύσεις για την δημιουργία της “Ελιάς” καθώς οι εκπρόσωποι τους που συναντήθηκαν χθες συνεχίζουν να διαφωνούν σε μια σειρά ζητημάτων.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη σε νέα συνάντηση οπότε θα ληφθούν κατά πάσα πιθανότητα τελικές αποφάσεις για
– το όνομα του σχήματος, το οποίο ταλανίζει πολύ τους συνεργαζόμενους φορείς, και
– θέματα που αφοορύν το ευρωψηφοδέλτιο καθώς στελέχη των “58” ζητούν να έχουν δικαίωμα «βέτο» σε συγκεκριμένα πρόσωπα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ γεγονός που αρνήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ

Να σημειωθεί επίσης ότι στελέχη των “58” εμμέσως πλην σαφώς θέτουν θέμα επικεφαλής του σχήματος με την έννοια του εκπροσώπου πράγμα το οποίο απορρίπτει μετ΄επιτάσεως η Χαριλάου Τρικούπη αφού θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως ο προγραμματισμός προβλέπει ότι η Συνδιάσκεψη ίδρυσης της “Ελιάς” θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου, ενώ μια μέρα αργότερα στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και η Συνδιάσκεψη που διοργανώνει η ΔΗΜΑΡ για να φυτέψει τη δική της “Ελιά”!

Στο σχήμα που προωθεί η Αγ. Κωνσταντίνου θα ενταχθούν κυρίως πωρην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως οι κ. Καστανίδης και Μπεγλίτης, οι οποίοι μάλιστα θα συνεργαστούν εκλογικά, ενώ παρά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς της ηγεσίας ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος δεν θα εγκαταλείψουν τελικά το “μαντρί”.

Διαβάστε

Αποφασίζουν για το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς”

Του… σταυρού γίνεται σε κυβέρνηση και κόμματα

Μάχη χαρακωμάτων για το ευρωψηφόδελτιο στην “Ελιά”

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

Ανέβηκε στην… Ελιά ο Λοβέρδος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε