Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Επείγον αίτημα της Αθήνας για εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη – Φοβούνται φιάσκο αλά Χριστοφοράκου

Επείγον αίτημα της Αθήνας για εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη – Φοβούνται φιάσκο αλά Χριστοφοράκου

 – O δικηγόρος του Φιλιππίδη μέσω NewsIt δηλώνει πως η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει το πολύ σε 20 ημέρες
– Υπάρχει και δεύτερο ένταλμα για τα επισφαλή δάνεια προς τον εφοπλιστή κ. Ευθυμίου
– Ο κ. Φιλιππίδης παραμένει πλέον στην Τουρκία χωρίς κανένα περιοριστικό όρο
– Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά από το τουρκικό δικαστήριο να παραμείνει κρατούμενος

Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το αίτημα του κ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα για τα επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου. 

Από την πλευρά τους, οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναμένουν σύντομα το κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης. 

Το δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα για τη σύλληψή του, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία απαιτείται πρώτα να έχει λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών ο κατηγορούμενος και μετά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Πάντως, ο κ. Φιλιππίδης παραμένει σε τουρκικό έδαφος και μέσω των δικηγόρων του διαμυνύει πως θα εμφανιστεί σε κάθε περίπτωση ενώπιον των ελληνικών αρχώνγ για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που ήδη παροιμοιάζουν την περίπτωση του κ. Φιλιππίδη με εκείνη του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος βρίσκεται επί γερμανικού εδάφους πλέον αφού κατάφερε να φύγει από την Ελλάδα σαν κύριος χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ για το σκάνδαλο της Siemens.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανταλλαγή Φιλιππίδη με πράκτορες της ΜΙΤ θέλει να κάνει η Τουρκία

Τα “παλάτια” του Κ. Γριβέα που καταζητείται για το σκάνδαλο του Τ.Τ – ΦΩΤΟ

Παιχνίδια των Τούρκων με τον Άγγελο Φιλιππίδη – Τον άφησαν ελεύθερο χωρίς όρους κι έκριναν παράνομο το πρώτο ένταλμα σύλληψης

Το νεο ένταλμα καθυστερεί την έκδοση του Φιλιππίδη – Έδωσαν δάνεια 104 εκατ. χωρίς εγγυήσεις! – Όλα πήγαιναν σε offshore και προσωπικούς λογαριασμούς!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε