Πολιτική

Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ενστόλους αποφάσισε η κυβέρνηση

Στα επίπεδα, που ίσχυαν έως σήμερα επανέρχεται το καθεστώς φορολόγησης του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους – επιστρέφονται στους δικαιούχους τυχόν παρακρατήσεις που έχουν γίνει στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Στην πολιτική των ελεγχόμενων και λελογισμένων ελαφρύνσεων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση βαδίζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, που επικαλείται απόφαση του Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της κυβέρνησης για αποκατάσταση των αδικίων, που υπέστησαν ευάλωτες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες

“Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά στις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ( όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Συμπληρώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Διαβάστε επίσης

Δαμανάκη για τα Μνημόνια: “Πέρασαν τα δύσκολα”

Το κυβερνητικό “Ευαγγέλιο” της εξόδου της χώρας στις αγορές

WSJ: Το πλεόνασμα θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αθήνας για ελάφρυνση του χρέους

“Στις αγορές η Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2014”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3