Τετάρτη, 28 Αυγ.
27oC Αθήνα

Κέντρα τύπου για τους σεισμόπληκτους σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Κέντρα τύπου για τους σεισμόπληκτους σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Δύο κέντρα ενημέρωσης σε Ληξούρι και Αργοστόλι θα λειτουργήσουν άμεσα προκειμένου οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς να ξέρουν ανα πάσα ωρα και στιγμή τι συμβαίνει στο νησί μετά τους σεισμούς. Τι λέει στο Newsit o Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Μετά την παραφιλογία και τη διασπορά ψευδών φημών τις περασμένες ημέρες για επερχόμενο σεισμό που τρέλανε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και προκάλεσε πανικό στο νησί, η κυβέρνησης αποφάσισε να δημιουργήσει δύο κέντρα τύπου προκειμένου όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται υπεύθυνα.

Τα κέντρα τύπου θα λειτουργήσουν στο Ληξούρι και το Αργοστόλι

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης “στην ουσία στήνουμε δύο κέντρα τύπου, ένα στο Αργοστόλι και ένα στο Ληξούρι με βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών για όποια πληροφορία χρηστική θα πρέπει να έχουν. Για παράδειγμα τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να πάρουν το επίδομα επισκευής τους σπιτιού τους ή που θα πρέπει να απευθυνθούν εαν το σπίτι τους έχει πρόβλημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης

Επιπλέον στα κέντρα τύπου θα δίνουμε ενημέρωση στους πολίτες και στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νησί για την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Κεφαλονιά.

Τι γίνεται με τις υποδομές αυτή τη στιγμή

– Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Ληξούρι με το Αργοστόλι δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία κυρίως λόγω των μετασεισμών και για να περάσει κανείς τον δρόμο χρειάζεται ειδική άδεια.

– Η επικοινωνία Ληξουρίου – Αργοστολίου γίνεται δωρεάν με τα φέρι μποτ.

– Τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος. Είναι ήδη από το πρωί στο νησί ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ το οποίο έχει αποκαταστήσει το δίκτυο σχεδόν σε όλο το Ληξούρι.

– Το πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία θα ανακοινωθεί σύντομα. Εχουν ήδη φτάσει στο νησί αίθουσες – κοντέινερ για τα σχολεία που έχουν πρόβλημα μετά από προσφορά ιδιώτη επιχειρηματία και το απόγευμα θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα γίνουν ανακοινώσεις. Γνώμονας είναι να μην επιβαρυνθούν παραπάνω οι μαθητές.

– Για το θέμα της στέγασης, υπάρχουν περισσότερες από 500 κενές κλινες στα πλοία που βρίσκονται στο Αργοστόλι και τις επόμενες μέρες θα καταπλεύσει ένα επιπλέον κρουαζιερόπλοιο με 600 κλίνες. Η επιλογή των κατοίκων να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους έχει να κάνει με την ψυχολογία των κατοίκων που δε θέλουν να απομακρυνθούν από τις περιουσίες τους και όχι με τη διάθεση κλινών.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κόσμος είναι ήδη επιβαρυμένος ψυχολογικά, δε μπορεί να ακούει φήμες και πρέπει να ενημερώνεται υπεύθυνα” επεσήμανε ο κύριος Κατσανιώτης.

Ακούστε τη δήλωση που έκανε στο NewsIt…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλονιά: Η περιπέτεια του ανθυπαστυνόμου που σώθηκε από θαύμα την ώρα του σεισμού – Φωτό!

Κεφαλονιά: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε μέχρι και τη Ζάκυνθο – Δίχως τέλος ο εφιάλτης των σεισμοπαθών!

Τσελέντης: Ανησυχώ για την Αμφίκλεια – Περιμένω μεγαλύτερο μετασεισμό για την Κεφαλονιά

Όλα τα μέτρα για τους πληγέντες της Κεφαλονιάς

Δείτε γιατί οι Ληξουριώτες κοιμούνται στα αυτοκίνητα και όχι στις σκηνές του στρατού – ΦΩΤΟ

Ισοπεδώθηκαν τα πάντα! Εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά – Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε