Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

ΝΔ σε νευρική κρίση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Με το…αριστερό μπήκε η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών καθώς τόσο στο Δήμο Αθηναίων όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι γαλάζιες υποψηφιότητες των Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γιάννη Ιωαννίδη πλαγιοκοπούνται από τους “παλιούς” Νικήτα Κακλαμάνη και Απόστολου Τζιτζικώστα. “Μαύρες τρύπες” παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τους πρώτους ισχυρούς κραδασμούς επιδιώκει να απορροφήσει το Μέγαρο Μαξίμου από τον γαλάζιο εμφύλιο στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μολονότι εκτιμούν ότι προιόντος του χρόνου θα διαμορφωθούν ευνοικές συνθήκες για τους υποψηφίους του κόμματος, δεν παραγνωρίζουν τις αντικειμενικές δυσκολίες από τις “αντάρτικες” υποψηφιότητες και τη σύγχυση, που προκαλούν στους Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Να αποκλιμακώσει την ένταση εντός της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο των αντάρτικων υποψηφιοτήτων επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου – υπό την απειλή του χρόνου πλέον οι αποφάσεις για τους υποψηφίους στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Εξ ου και ήδη κλιμακώνονται δημοσίως αλλά και στο παρασκήνιο, οι πιέσεις, ιδίως προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, να αποσύρει την υποψηφιότητα του, καθώς πέραν της μάχης για το Δήμο Αθηναίων ο κύριος Κακλαμάνης αναδεικνύεται μείζον πρόβλημα και για την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χθες, Μάκης Βορίδης και Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δημόσιες τοποθετήσεις τους κάλεσαν τον κύριο Κακλαμάνη να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει το στενό μαρκάρισμα στον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από την πλευρά του, διαμηνύει ευκαιρίας δοθείσης ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει, ενώ βρίσκεται σε διαρκείς παρασκηνιακές επαφές, ώστε να ολοκληρώσει εγκαίρως το συνδυασμό του, σημαδεύοντας τη δεξαμενή της Λαικής Δεξιάς και ευελπιστώντας στη στήριξη του Βύρωνα Πολύδωρα μιας και οι ΑΝΕΛ ήδη ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα του Βασίλη Καπερνάρου. Στις πρώτες του δηλώσεις χθες άσκησε, μάλιστα, έμμεση κριτική κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου τονίζοντας ότι ελπίζω να προλάβει μέσα στους επόμενους δύομιση μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης. Επικριτικός εμφανίστηκε, εξάλλου, και κατά του Μεγάρου Μαξίμου κάνοντας λόγο για επιλογές, που έγιναν από κάποιους, που ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαική βάση του κόμματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να κλείνει προς το παρόν τη συζήτηση για διαγραφές των ανταρτών, ενώ έχει δώσει σαφές εντολές προς τους εκλεκτούς του να αποφεύγουν να τροφοδοτούν δημοσίως την ένταση, ενισχύοντας την εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στη γαλάζια πολυκατοικία. Οι δυσμενείς εξελίξεις, πάντως, υποχρεώνουν το εκλογικό επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού να εκπονήσει…στρατηγική πρώτου γύρου για το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μη βρεθεί στη θέση του απλού παρατηρητή κατά το δεύτερο γύρο, που εκτός των άλλων θα εκτυλίσσεται και η πιο “πολιτική” μάχη των Ευρωεκλογών.

Δυστοκία, υπάρχει εξάλλου, και για την ανεύρεση υποψηφίων στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας “σκανάρουν” αυτοδιοικητικούς υποψηφίους, εκτιμώντας ότι τα πρόσωπα δύνανται να μεταστρέψουν υπέρ τους τους πολιτικούς συσχετισμούς. Το όνομα του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, συζητείται ευρέως στο παρασκήνιο, ωστόσο, η αντιμνημονιακή χροιά περιπλέκει την κατάσταση, μολονότι στη Νέα Δημοκρατία υπερθεματίζουν ότι η διαχωριστική γραμμή Μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι πεπερασμένη.

Το αργότερο εντός των επομένων 24ωρων αναμένεται να λυθεί και ο γρίφος του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μετά τις αρνήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και της δημοφιλούς στη συμπρωτεύουσα Έλενας Ράπτη το Μέγαρο Μαξίμου κλίνει προς την υποψηφιότητα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος φέρεται εσχάτως “ευάλωτος” στις πιέσεις, που του ασκούνται από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Διαβάστε επίσης

Τζιτζικώστας στο ΣΚΑΪ: Καλώ σε debate τον Γ. Ιωαννίδη

“Ποιες εθνικές εκλογές; Αργούν πολύ!”

Ν. Κακλαμάνης στον ΣΚΑΙ: Θα κατέβω υποψήφιος στην Αθήνα – Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

 

Μαξίμου για το “αντάρτικο” στην Αθήνα: Δεν διαγράφεται ο Νικήτας Κακλαμάνης – Το σχόλιο Σαμαρά και το “τσάι με λεμόνι”

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε