Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Την κατάργηση του ευρώ ζητούν οι Γερμανοί Αριστεροί

Την κατάργηση του ευρώ ζητούν οι Γερμανοί Αριστεροί

”Το ευρώ, δεν λειτουργεί, αλλά διχάζει την Ευρώπη” δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke (γερμανική Αριστερά), κατηγορώντας το νόμισμα αλλά και την τρόικα για την έκρηξη της ανεργίας.

Οι δηλώσεις ανήκουν στην Ζάρα Βάγκενκνεχτ που δεν πρότεινε μόνο την κατάργηση του ευρώ και την αντικατάσταση του από άλλο νόμισμα με σταθερή ισοτιμία, αλλά και τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων.
”Πρέπει να σκεφτούμε υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί ένα κοινό νόμισμα. Έτσι όπως εισήχθη το ευρώ, δεν λειτουργεί, αλλά διχάζει την Ευρώπη” τόνισε η κυρία Βάγκενκνεχτ στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit.

Έχουμε 19 εκατομμύρια ανέργους στον Νότο της Ευρώπης και μια καταστροφική πολιτική λιτότητας για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος της τρόικας, είναι συνυπεύθυνη

Και όταν την ρώτησαν εαν το Die Linke ασπάζεται εθνικιστικές απόψεις όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές η κυρία Βάγκενκνεχτ απάντησε:
”Δεν είναι εθνικιστικό το να διαφωνεί κανείς με θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη δεν έχουν εκπροσώπηση.
Ούτε το να διαφωνεί με μια ολοκλήρωση η οποία μειώνει την ευημερία της πλειοψηφίας στην Ευρώπη και επιτρέπει να αυξάνονται γενικά τα αντιευρωπαϊκά συναισθήματα.

Έχουμε 19 εκατομμύρια ανέργους στον Νότο της Ευρώπης και μια καταστροφική πολιτική λιτότητας για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος της τρόικας, είναι συνυπεύθυνη. Από ολόκληρες χώρες εκεί αφαιρούνται τα δικαιώματα και σπρώχνονται στον κοινωνικό γκρεμό. Πολιτικοί οι οποίοι υποστηρίζουν όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να αυτοαποκαλούνται φίλοι της Ευρώπης”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε