Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Βενιζέλος: Θα διακόψουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό αν η Τουρκία θέσει θέμα πετρελαίων

Βενιζέλος: Θα διακόψουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό αν η Τουρκία θέσει θέμα πετρελαίων

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελληνο-κυπριακή πλευρά θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού αν η γείτονα χώρα θέσει θέμα πετρελαίων ή κοιτασμάτων έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση που παρείχε για θέματα αρμοδιότητας του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, χαιρέτησε τη δήλωση του Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη ότι θα διακοπούν αμέσως οι συνομιλίες σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε ότι αφορά την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή, και χαρακτήρισε το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη -Έρογλου ως κείμενο συμφωνίας ανάλογο με αυτό της συμφωνίας Μακαρίου – Ντενκτάς. Παράλληλα ξεκαθάρισε, πως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει αναγνώριση του καθεστώτος στη Βόρεια Κύπρο, δηλαδή μιας παράνομης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο από την πλευρά της Τουρκίας.

Στο μεταξύ ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε σχέση με τις Γερμανικές αποζημιώσεις. «Η Ελληνική Κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τη γραμμή που ακολουθεί το συγκεκριμένο πόρισμα, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν θα έχουμε επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να συνέλθει σε ολομέλεια, να τοποθετηθεί επί του πορίσματος και να ορίσει τις τυχόν αξιώσεις και το δικονομικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Κατάρα η τρόικα – Δεν λειτούργησε σωστά – Έσωσε μεν χώρες από την χρεοκοπία αλλά λειτούργησε με αδιαφάνεια

Χαμός στη Βουλή με Νεράτζη και Ζωή! «Είστε άτακτη μαθήτρια» – «Είστε σεξιστές»

«Πόρτα» στον Τσίπρα από τον Δήμο Πάφου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε