Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ζητείται διαφάνεια για την ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Ζητείται διαφάνεια για την ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Μέσα στον κυκεώνα αποκαλύψεων για τις ΜΚΟ που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει και αν τελικά θα ωφεληθεί κανείς από όλα αυτά τα οποία θα γραφτούν και θα αποκαλυφθούν, είναι και η περίπτωση της οργάνωσης ΚΕΔΕ (Κέντρο Ερευνας και Δράσης) που ιδρύθηκε το 1988 και η δράση της κορυφώθηκε το 1999, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ξεκίνησε ως ΚΕΔΕ και στην συνέχεια άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο.

Μεταξύ των δράσεων και η Winpeace – ιδέα της Μαργαρίτας Παπανδρέου – που αποτέλεσε την ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Όπως έγραψε και το «Έθνος της Κυριακής», η ΚΕΔΕ από το 2001 – 2004 συμμετείχε σε προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν μόνο από την ΥΔΑΣ με 1.050.000 ευρώ.

Για την έμπνευση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, την Winpeace αναφέρει η εφημερίδα ότι επικεντρώθηκε κυρίως σε δράσεις που αφορούσαν, απλώς και μόνο, τη διοργάνωση κάποιων συναντήσεων στην Τουρκία και στην Ελλάδα μικρών ομάδων γυναικών από τις δύο χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνας διπλωμάτης κατήγγειλε ΜΚΟ επι Στυλιανίδη και τον απομάκρυναν!

Με υπογραφή Καραμανλή “γεννήθηκε” η πρώτη ΜΚΟ – Την πλήρωναν 8 εκατ. ευρώ για να… μετράει τις υπόλοιπες – Ρόντος: Ο Γιώργος τις έβαλε σε τάξη

Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις δηλώνει ο Ρόντος

Economist: Ταφόπλακα για τον Γ. Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ;

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε